No-bake “sund” gulerodskage

By on 06/01/2015

Denne kage kræver kun 7 ingredienser.

Den skal ikke bages.

Den tager ca. et kvarter at lave (men beregn lige min. 2 timer i køleskabet inden du kan servere den)

Du skal ikke bruge andet end: 1 skål, en kageform, et spækbræt, en elpisker, et rivejern, en kniv og en dejskraber

Og så er den sund! Må man godt kalde den det? Det er jo både skyr og rå gulderødder i…?! Ok, måske ikke heeelt så sund som man kunne ønske sig, men jeg vil vove at påstå at den er på top 5 over de sundeste kager jeg kender til (altså ikke medregnet rawfood kager og sådan nogle fitness kager med dadler og kokosmel – som i min verden alligevel ikke rigtig gælder for kager) 😉

Jeg fik en veninde på besøg i søndags som netop er blevet mor. Så hun skrev at hun kom med bæbs og at jeg sørgede for kage. Yes ma’m! Så måtte jeg jo parere ordre og finde på noget. Jeg havde hverken lyst til chokoladekage, drømmekage eller noget helt andet (jo, så skulle det lige være kransekage fordi jeg blev så grumt skuffet over den jeg fik nytårsaften, men det var ikke lige et projekt jeg gad kaste mig ud i alligevel. Alt det med nedfrysning (for det skal min kransekage!!) og så skulle jeg lave det dagen inden og det gad jeg ikke.) Det skulle være nemt, hurtigt og simpelt og så faldt jeg pludselig over denne opskrift i en af de utallige kagegrupper jeg er medlam af på Facebook. Jeg fulgte for en enkelt gangs skyld opskriften, for jeg tænkte at så kunne jeg altid lave om på den senere hvis jeg synes, men første gang kunne jeg næsten ikke tillade mig at ændre på opskriften når nu jeg aldrig hverken havde lavet eller smagt denne kage før.

Den blev vel modtaget og jeg er selv ret vild med kagen også. Endda min største kritiker (min søde kæreste) synes den var god og har faktisk bedt mig lave den til hans fødselsdag både til den for familien og til den for drengene. Så alt i alt når jeg i hvert fald op på at lave denne lille sag 3 gange i denne måned. Uuhhmmmm!

Der var enkelte ting jeg dog ikke synes fungerede helt. Der skulle fx kun ½ pose makroner i hvilket jeg ikke synes var nok. Og der var heller ikke nok Daim i efter min mening. Og så var der noget med mængden af vanillesukker og flormelis osv. Så opskriften nedenfor er ikke den jeg brugte, men med de justeringer jeg vil lave til næste gang 🙂

Kvaliteten på de mørke billeder må tilskrives min veninde den nybagte mor – man får ikke en chance for at redigere billederne og lægge mere lys på når hun sidder og hiver i mig for at få opskriften fordi hendes kæreste føler at hun forsømmer ham på kage-fronten efter hun åbenbart har været hjemme og fortælle at hun har fået kage 😉

 

Det skal du bruge:

1 pose makroner (250 gram)

3 dobbelte pakker Daim

½ liter fløde

½ liter skyr (eller kvark, græsk yoghurt eller creme fraiche 9%, 18% eller 38%, hvad du synes. Skyr giver en lidt mere syrlig smag, hvorimod fx græsk yoghurt giver en lidt mere mild og rund smag)

3 spsk flormelis

1 tsk vanillesukker

omkring 4-6 mellemstore gulerødder

image

Sidder du og undrer dig over hvorfor der kun er 2 pakker Daim på billedet når der står 3 i opskriften, ja så er det som sagt fordi jeg har tilføjet ændringer og justeringer til opskriften efter jeg tog billedet 🙂

 

Sådan gør du:

Knus makronerne melem fingrene og kom dem op i en skål. Ikke for fint, det skal helst ikke blive til makronstøv.

image

Hak Daim i gerne hvad der svarer til lidt store stykker. Man vil jo gerne kunne smage chokoladen 😉

image

Kom dem op i skålen med makronerne.

image

Bland det.

image

Hæld det op i en kageform (min form måler 18×28 cm). Tøm skålen helt og kør hånden hen over indvendigt så du får det hele med.

image

Hæld fløden i den skål du lige har haft makroner og chokolade i (ja ja, dovenskaben længe leve – vi sparer på opvasken og vandet og er dermed gode mod miljøet 😉 Og hvad, den er jo ren, for du har jo tømt den for stort set alle krummer). Tilføj vanillesukker og flormelis.

image
Pisk det til flødeskum (du skal kunne vende den hen over dit hoved uden at få flødeskum i skærmen).

image

Vej skyren af. Bare i samme skål som flødeskummet og vend det sammen med en dejskraber.

image

Fordel blandingen over makron/Daim bunden og jævn det ud.

image

image

Vask, skræl og riv gulerødderne. Start med 4 og riv nogle flere hvis du synes der skal mere topping på.

image

Og her var det så at den opskrift jeg gik udfra sagde at man skulle lægge de revne gulerødder oven på kagen. MEN! Inden du gør det, så bred lige lidt køkkenrulle ud på bordet, fordel de revne gulerødder på det og dup med køkkenrulle oven på. Alt vandet fra guerødderne løb ned igennem min kage, gjorde makronerne helt våde og løb ud under springformen:

image

Er det til at se? En hel sø af gulerodsvand der bare sejlede rundt. Især hvis man som vi gjorde spiste af kagen flere gange i løbet af dagen. Så havde de makroner der lå yderst, der hvor man lige havde taget, suget alt vandet til sig og var sjask våde (så ikke nødvendigt hvis du ved at du kommer til at spise hele kagen med det samme 😉 Vandet fra gulerødderne kan ikke sive igennem fløde/skyrcremen, det er således kun ude i kanten at bunden bliver våd). Anyways, sørg for at duppe gulerødderne lidt tørre. Ikke sådan knastørre, bliv-til-støv-revne-gulerødder, men bare du lige fjerner det værste vand fra dem er du godt med.

Fordel nu de revne gulerødder oven på kagen.

image

image

Havde jeg haft et glasfad der passede i størrelsen havde jeg valgt at bruge det så man kunne se lagene, men det havde jeg desværre ikke. Det var alt for stort og der var langt mellem makroner og daim, de skal jo gerne ligge i et lidt tykt lag.

Dæk med film og sæt på køl i min. 2 timer. Jo længere tid kagen stod, desto mere satte cremen i midten sig og fik en helt anden konsistens. Det er lidt svært at forklare, men sådan lidt mere fromage-agtig, og så alligevel ikke, for er der noget i denne verden jeg ikke bryder mig om er det fromage (og tarteletter og glaseret skinke 😉 ) og denne kage var et hit uanset om det var efter de 2 timer hvor cremen stadig var cremet eller om det var om aftenen eller dagen efter hvor cremen var mere fast og luftig.

Lidt svært at fange et billede af kagen på tværs da man (da jeg tog billederne) ikke rigtig kunne løsne springformen, men måtte øse op ved at tage med en ske. Uanset hvad: lækker var den!

image

 

Til sommer tror jeg at jeg vil prøve den med friske bær, enten jordbær, hinbær eller en god gang blandede friske bær – DET tror jeg også ville være lækkert!!

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og hvilken modtagelse denne vældig sunde kage fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

 1. Ulrike
  07/01/2015

  Leave a Reply

  :nige om at det er en god sommerdessert fordi den ikke er for tung, og bag den søde smag er der en smule syrlig smag. Næstr gang jeg skal lave kagen vil jeg anrette den i glas og prøve at ligge flere lag, så skiftevis makron/daim og skyr/flødeskum. Det kunnr sikkert se flot ud.
  Tak for kage, opskrift og inspiration Debbie 😀

 2. Heidi Jensen
  22/01/2015

  Leave a Reply

  Hvor mange personer er det ca til? Og hvor stor er formen du har brugt?

  • Admin
   27/01/2015

   Leave a Reply

   Min form måler 18×28 cm og der er vel til ca 10-12 personer vil jeg skyde på 🙂

 3. Latey
  22/01/2015

  Leave a Reply

  Hej, kagen ser/ lyder lækker, så den må jeg prøve en dag… men jeg mangler lidt info… hvor mange gram er 1 pose makroner ?

  Det er jo ikke alle der køber makroner i poser, jeg f.eks. bager dem selv eller køber dem i æske i en specialbutik.

  Det er også en service til udenlandske kage-elskere… jeg finder jævnligt opskrifter på nettet fra udlandet hvor der eks. står “one stick of butter”, “one package of jello” eller lign. – og det er noget trist når man ikke ved hvor meget det er i målbar vægt/mængde.

  men tak for at dele opskriften med tips til forbedring 🙂

  • Admin
   27/01/2015

   Leave a Reply

   1 pose makroner er 250 gram. Det er nu rettet 🙂

 4. Latey
  22/01/2015

  Leave a Reply

  psst…. “Denne krage kræver kun 7 ingredienser.”

  • Admin
   27/01/2015

   Leave a Reply

   Haha, tak for info – det er rettet 🙂

 5. Marianne
  23/01/2015

  Leave a Reply

  Jeg lavede den til min arbejdsplads med din redigerede opskrift. Og den blev vældig godt modtaget. Dog havde jeg valgt at lave 2 lag af hver – og der kunne godt bruges lidt mere makron/daim blanding. Men det er jo smag og behag.

  • Admin
   27/01/2015

   Leave a Reply

   Den opskrift jeg fandt indeholdt ikke nær så meget makron/daim som min opskrift gør, så netop derfor tilføjede jeg noget mere. Hvor stor var din form? Måske var det derfor laget blev tyndt? Eller fordi der var to lag? Men hey, vil vove den påstand at næsten alle kager kan tåle mere makron og daim 😉 Det er en rimelig nem og “fri” kage som giver megen mulighed for at være kreativ. Man kan slippe afsted med næsten hvad som helst, så tilføj endelig mere blanding næste gang 🙂

 6. Sara
  23/01/2015

  Leave a Reply

  Hej .

  Vil du sende hele denne lange , gode opskrift til min mail ?
  Saralouisel@hotmail.com

 7. Ingelise Schmidt
  24/01/2015

  Leave a Reply

  Det er en superskøn kage 🙂
  Laver den ofte selv.
  Laver den faktisk også ofte sammen med gæsterne, når jeg er ude og demonstrere Tupperware.

 8. Annette
  24/01/2015

  Leave a Reply

  lækkert

 9. Tina
  24/01/2015

  Leave a Reply

  Vil igang m kagen nu, men en pose makroner – er det 250 g eller??

 10. Kristian
  24/01/2015

  Leave a Reply

  Kan den fryses?

  • Admin
   27/01/2015

   Leave a Reply

   Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg tro den kan. Ville dog nok vente med at putte gulerødderne på til efter optøning tror jeg. Lad mig høre om det kn lade sig gøre hvis du prøver 🙂

 11. Hansina
  26/01/2015

  Leave a Reply

  Rigtig lækker frisk kage 🙂 jeg har prøvet at skrælle nogle æbler, skåret dem i tern og kommet i fløde/skyr blandningen 🙂 det giver lidt mere ‘bid’ i kagen 🙂

  • Admin
   27/01/2015

   Leave a Reply

   Lyder også lækkert. Kender også folk der river æbler sammen med gulerødder og bruger marsbarer i stedet for Daim. Jeg er nu glad for det knasende karamel fra Daimen i stedet for det bløde fra Marsbaren lige net op i denne kage. Men æbler i fløde/skyr blandingen lyder bestemt også lækkert. Det er en rimelig lige til kage hvor man kan slippe afsted med næsten hvad som helst. Så dejligt at kunne være kreativ på flere måder med denne nemme kage 🙂

 12. Luise
  27/01/2015

  Leave a Reply

  hvilken størrelse er din kageform?

 13. Helle
  27/01/2015

  Leave a Reply

  hejsa…
  Jeg har ikke prøvet din opskrift endnu. Men fik kagen engang i mødregruppe. Der var bunden lavet at daim og digestive kiks… Syns det bliver for sødt med makroner

  • Admin
   29/01/2015

   Leave a Reply

   Lyder bestemt også lækkert med Digestive 🙂 det er en rimelig nem kage hvor man kan skifte næsten hvad som helst ud. Dejlig nemt

 14. Sabine
  28/01/2015

  Leave a Reply

  Kan man få denne tilsendt på mail?

  • Admin
   29/01/2015

   Leave a Reply

   Ja, men hvorfor? Kan du ikke bruge opskriften her fra bloggen da? 🙂

 15. Bettina Henningsen
  29/01/2015

  Leave a Reply

  Hold da op en dejlig luftig kage. Den falder i rigtig god jord her hos os 😉

 16. Helle Schröder
  30/01/2015

  Leave a Reply

  Hejsa. Må jeg bede om din lækre opskrift. Vil du sende den på min mail.. Kærlig hilsen pigen fra Als.

  • Admin
   31/01/2015

   Leave a Reply

   Ja, men hvorfor? Kan du ikke bruge opskriften her fra bloggen da? 🙂

 17. Henriette
  12/02/2015

  Leave a Reply

  Kan man lave den dagen før eller bliver den for våd?

  • Admin
   12/02/2015

   Leave a Reply

   Jeg synes personligt at den smager bedst efter 2-4 timer. Derefter synes jeg at konsistensen på cremen bliver for “fromage-agtig” hvilket jeg ikke bryder mig om, men jeg kender mange der laver den dagen inden den skal serveres. Hvis du dupper de revne gulerødder afgiver de ikke så meget væske så kagen bliver våd. Men dupper du dem ikke vil de afgive meget væske der siver ned om kagen hvis du bruger en springform. Hvis du bruger en fast form siver det ikke igennem cremen 🙂

  • Susanne jessen
   18/05/2015

   Leave a Reply

   Jeg kan ikke se om du har erstattet glæden med skyr, eller halvt af hver

   • Admin
    18/05/2015

    Leave a Reply

    Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål 🙂

 18. Ulla Outsen
  16/02/2015

  Leave a Reply

  hej
  den minder lidt om Gunvor kagen 😉
  her lægges der makroner nederst, herefter smider man flødeboller ovenpå, trykker dem en på hatten ;.), vender flødeskum og creme Fraiche sammen med vanillasukker, slutter af ned et lag frisk frugt (hvad sæson vi nu er i) – det er en “kage ” de bruger meget på Færøerne og den er bare vildt lækker ;,)

  mvh Ulla Outsen

 19. Caroline
  01/03/2015

  Leave a Reply

  Prøv at tilføj æbler! Revet ligesom guleroden og så skal de være mellem creme og gulerod. Det smager fantastisk!
  Super nem kage og den smager bare SÅ godt!

 20. Anja Bregndahl Rasmussen
  28/03/2015

  Leave a Reply

  Hejsa.
  Nu har jeg prøvet at lave denne “sunde” kage.
  Jeg brugte en plade Marabou med daim, da daim chokolade ville blive dyrt, og jeg vred vandet ud af gulerødderne.

  Min mand var skeptisk, men nøj den var god.
  Han havde resten med på arbejde, og det var med en stor skepsis, og meget i tvivl om den smagte godt, der var jo gulerod…tvivlen blev gjort til skamme,for hold da op hvor var den god og smagte jo fantastisk.

 21. Ninna Nielsen
  26/04/2015

  Leave a Reply

  Hejsan.
  Kan man komme hakket hasselnødder i istedet for chokolade da jeg ikke kan tåle det ? Den bliver ikke så sød så.
  Er det en kage mest til kaffen eller kan den også bruges til dessert ?

  • Admin
   27/04/2015

   Leave a Reply

   Man kan sagtens komme hasselnødder i man kan komme næsten hvad som helst i denne kage 🙂 Vær blot opmærksom på at det er chokoladen og makronerne der gør den sød, da fyld og topping ikke er særlig sødt.
   Jeg vil mene at den kan bruges både til kaffe men også som dessert. Du kan evt. anrette den i portionsglas hvis du skal servere den til dessert 🙂

 22. Jytte-Hanne Andersen
  29/04/2015

  Leave a Reply

  Den ser meget lækker ud må jeg sige, dog vil jeg sætte spørgsmålstegn overfor hvor sund den egentlig er, for det eneste der er sundt ved denne kage er gulerødder og skyr, resten er meget fedende, især flødeskum, markroner og Daim. men den skal nu alligevel prøves vil jeg sige, for som du jo siger, så kan den vist ikke spises på en gang, heller ikke hvis man er en grovæder. Jeg må lave den til min 70 års fødselsdag om ca. 4 mdr.

  • Admin
   01/05/2015

   Leave a Reply

   Det er nu også skrevet med et glimt i øjet 😉

 23. Cakelover
  29/04/2015

  Leave a Reply

  Hvad vejede skyren?

 24. Else
  27/05/2015

  Leave a Reply

  Hej
  Hvordan undgår jeg at gulerødderne bliver brune?

  • Admin
   30/05/2015

   Leave a Reply

   Det bliver de ikke. Jeg gør ikke noget ved dem. Jeg har haft en kage stående i køleskabet i 3 dage uden at de blev brune 🙂

 25. Lise
  16/06/2015

  Leave a Reply

  kan man bruge de gulerødder der er revet i poser 😊de væder jo ikke så meget ! Eller skal man helst selv rive dem 😊

  • Admin
   16/06/2015

   Leave a Reply

   Hej Lise.
   Ja, det kan man sagtens. Jeg synes dog at de ikke smager lige så godt som friskrevede gulerødder. Men man kan sagtens bruge dem 🙂

 26. Verena
  27/06/2015

  Leave a Reply

  Hej

  Har du prøvet med mascapone og fløde, eller flødeost?

  • Admin
   27/06/2015

   Leave a Reply

   Nej, det har jeg ikke. Men jeg er næsten sikker på at mascarpone og flødeost vil virke stort set lige så godt. Jeg ville dog piske det lidt luftigt inden jeg vendte det med flødeskum, i stedet for at vende det med flødeskum direkte fra pakken 🙂

 27. Else Damsgaard
  13/07/2015

  Leave a Reply

  Denne kage smagte jeg hos en veninde forleden. Det er en meget lækker og frisk kage eller dessert.
  Skal helt sikkert prøve denne i nær fremtid, og kolleger vil helt sikkert sætte pris på den også.

 28. Majbritt
  29/07/2015

  Leave a Reply

  Har smagt din kage. Den smagte fantastisk. Hende, der havde bagt den, havde også kommet blåbær på. Det var godt nok lækkert.

  • Admin
   29/07/2015

   Leave a Reply

   Dejligt at høre! Ja, den er nemlig go’ – og så er den bare tilmed så nem!! 😊👌🏼
   Den er god både som den er i originalform, men bestemt også når man begynder at lege med bær og være kreativ på den måde.. 😊👍🏼

 29. Astrid
  15/01/2016

  Leave a Reply

  Kan den laves dagen før den skal spises?

  • Admin
   09/02/2016

   Leave a Reply

   Det er der flere der gør. Jeg synes personligt at den smager bedst når den kun har to timer på bagen. Sådan kan jeg bedst lide konsistensen på flødeblandingen, men det er en smagssag tror jeg 🙂

 30. Jytte Svendsen
  15/01/2016

  Leave a Reply

  Hejsa , den kan også laves hvor du kommer flødeblandingen ovenpå. -eller severe det til . det smager rigtig godt

  • Admin
   09/02/2016

   Leave a Reply

   Det kunne jeg godt forestille mig. Alt bliver godt med flødebolleblanding til 😉

 31. Olivia
  19/02/2016

  Leave a Reply

  Kan man bruge lukket kageform? Hvor der ikke kan drysses af saften?

  • Admin
   22/02/2016

   Leave a Reply

   Ja, jeg har et par gange også brugt et ildfast fad. Det fungerer lige så godt, hvis ikke bedre 🙂

 32. Susanne
  26/08/2016

  Leave a Reply

  Her bruger jeg digestive kiks i stedet for makroner.
  Daim bruger jeg halv marabu chokolade/daim og mælkechokolade.
  Flormelis og en stang vanille.

  Ovenpå kommet der frisk frugt.
  Jordbær kan varmt anbefales 😋
  Ellers blander jeg lidt sammen.
  I morgen kommer jeg fx nektariner, fersken, blommer og lilla vindruer

  • Admin
   10/10/2016

   Leave a Reply

   Hej Susanne!
   Den her kage er nemlig bare så alsidig, men kan smide hvad som helst på som topping og den bliver god! Jeg bruger også selv blandt andet jordbær, hindbær eller en blanding af mange forskellige bær.
   Indimellem har jeg også skiftet makroner ud med Digestive kiks eller kammerjunkere. Det gør kagen lidt mindre sød, men bestemt ikke dårligere 🙂
   – Debbie

 33. Tinna Budtz
  29/03/2017

  Leave a Reply

  Hejsa
  Kan jeg godt lave kagen aftenen før. Skal have den med på job og det er ikke så nemt at stå og lave på jobbet

  • Admin
   30/03/2017

   Leave a Reply

   Hej Tinna,

   Ja, det kan du sagtens. Jeg synes personligt at den er bedst når den har ca 2 timer på bagen, men nogle folk synes den er bedst dagen efter, så det er lidt et smagsspørgsmål 🙂 Bare husk at bruge et glasfad og ikke en springform (som jeg gjorde dengang jeg lavede blogindlægget) så du undgår væde fra gulerødderne ned i makronerne 😉

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*