Chokoladetrøfler

By on 22/12/2014

Det er jul, og i mit hjem hører chokoladetrøfler sig til i julen! Omnomnomnom!!

Da jeg i forvejen i år har lavet mange fyldte chokolader i år, ville jeg ikke lave aaalt for mange trøffelkugler, så jeg delte min grundopskrift i to og tilføjede to forskellige slags smagsvarianter. Vupti, så var der halvt så mange trøfler, men dobbelt så meget smag 🙂 her et billede af årets samlede resultat (trøflerne ligger yderst til højre):

image

Dette er en opskrift som jeg også lavede sidste år og året før det og som jeg ææælsker! Den giver efter min mening de bedste trøfler, med den helt rette chokoladesmag, cremede konsistens og diskrete, dog tilpas fremtrædende smag af hvad du nu vælger at komme i. Den giver ikke kuglerunde trøfler, men det har efter min mening også sin charme at man kan se at de er hjemmelavede. Det tager ikke ret lang tid at lave, opskriften er stort set idiotsikker og massen er nem at arbejde med, når man skal forme og trille trøflerne. Ak, jeg kunne blive ved, der ER kun gode ting ved denne opskrift og disse trøffelkugler! Og nu hvor jeg har valgt at dele den med Jer er jeg nok nødt til at slå Jer ihjel, da jeg havde svoret at tage den med mig i graven 😀

 

Det skal du bruge (til grundopskrift):

100 gram smør
1½ dl piskefløde
300 gram mørk chokolade
1 dl chokoladeflormelis

Sukkerblanding:
2 spsk chokoladeflormelis eller 2 spsk ren kakao
3 spsk sukker

 

Sådan gør du:

1. Bring smør og fløde i kog i en lille gryde.

image

image

image

2. Bræk eller hak chokoladen i små stykker og bland den i (tag dig ikke af, at chokoladen på billedet er flydende. Det er fordi jeg havde haft gang i de fyldte chokolader og havde noget tempereret chokolade til overs som jeg brugte).

image

3. Tilsæt chokoladeflormelis og rør til både chokoladen er smeltet og til du er sikker på at der ikke er flere små klumper af chokoladeflormelis.

image

4. Det hele skal være rørt ud. Sørg for at røre næsten konstant så det ikke brænder på.

image

Ønsker du en ren chokoladetrøffel uden alkohol eller andre smagsgivere skal du springe videre til trin 7.

Jeg lavede som sagt to forskellige slags af denne ene grundopskrift. Èn med Cognac og èn med Amarulla (til dem af Jer der ikke ved det, er Amarulla en slags Bailey men efter min mening MEGET bedre! Den er mere frugtagtig og ikke så tung i smagen):

image

5. Del massen i to mens den stadig er varm når du hælder den fra gryden.

image

6. Tilsæt 2 spsk Cognac i den ene skål og 2 spsk Amarulla i den anden. Bland godt sammen i hver deres skål.

image

image

7. Lad masserne blive i hver deres skål eller hæld dem i hver deres sprøjtepose som jeg gjorde. DOG kan massen ikke sprøjtes ud af sprøjteposerne hvis du tager massen i brug direkte fra køleskabet. Det er den for kold og dermed for hård til. Lader du massen stå lidt ude af køleskabet, bliver den selvfølgelig mere varm og dermed mere blød og smidig. Det kan her være svært at arbejde med, da den hurtigt kan nå at blive for blød. Derfor arbejder jeg altid med en teske, så jeg er sikker på at kunne nå at forme trøflerne mens de stadig er kolde og dermed nemmest at arbejde med. Jeg hældte mine masser på sprøjteposer så jeg kunne skrive på poserne hvad der var i (de er helt identiske i farverne og konsistens) og for at spare lidt plads i mit ellers meget fyldte køleskab 😉

image

image

For at kunne kende forskel på trøffelkuglerne, lavede jeg to sukker blandinger. Den ene med chokoladeflormelis og den anden med kakao. Jeg trillede Cognackuglerne i kakao/sukkerblandingen og Amarullakuglerne i chokoladeflormelis/sukkerblandingen.

8. Tag en teske, scoop en passende mængde op på skeen og form den hurtigt i den anden hånd. Jeg synes det er nemmest at have en ren hånd til teskeen og en “uren” hånd som jeg kan “forme” kuglen i. Det er jo begrænset hvor meget den skal formes, men kanterne skal lige jævnes synes jeg. Læg kuglen i en lille skål med sukkerblandingen og tril den rundt heri.Det er noget værre griseri, både på bord og på hånd, men det er det hele værd 😉

image

image

10. Når den hele er dækket af sukkerblandingen, lægges den over i en tætsluttende dåse. Husk bagepapir imellem hvert lag, så er du sikker på at de ikke hænger sammen.

image

image

image

image

Sidste år havde jeg lidt problemer med at trøffelkuglerne sugede sukkerblandingen og jeg måtte trille dem allesammen i sukkerblanding løbende inden servering. I år har jeg dog ikke haft samme problem. Jeg tror det er pga forholdet mellem sukker og chokoladeflormelis/kakao. Sidste år brugte jeg ikke så meget sukker og trillede dem i en blanding med 2/3 chokoladeflormelis eller kakao og 1/3 sukker. I år brugte jeg mere sukker og mindre chokoladeflormelis og kakao. Jeg tror det må være teorien 🙂 (sammen med at det er vigtigt at de hele tiden står koldt og ikke står og bliver varme inde på et bord. Når folk er færdige med at spise af herlighederne, så pak resten væk. Lader du dem stå og blive varme suger de også til sig. Sæt evt. kun lidt ind ad gangen – så kan du altid spæde op med nye, kolde kugler som dine gæste eller din familie kan sætte tænderne i).

Opbevares på køl indtil servering.

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og hvilken modtagelse trøflerne fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*