Kinderkage

By on 03/11/2018

Så er den her, venner! Den længe ventede og meget efterspurgte Kinderkage. Aldrig har nogle af mine kager fået så meget opmærksomhed som Kinderkagen. Men jeg forstår det godt, jeg mener… Det er Kinderchokolade der er tale om, for crying out loud!! Og ved i hvad? så er den nem! Nem og lækker – what’s not to like? Prisen måske… Det er ikke ligefrem en billig kage, så prisen er måske ikke lige at like, men skal du imponere med en kage – børn, unge, voksne og ældre – så er den her lige sagen!!

45055726_932460056959760_7110017560493424640_o

 

OBS! At nogle af tingene skal stå længe i køleskabet, så læs opskriften igennem inden du går igang 😉

Det skal du bruge: 

Kagen: 

2 æg (øko fra glade små kyllegokker der har haft det godt)

3,5 dl sukker

3 tsk vanillesukker med top

7 dl tykmælk

3 dl smagsneutral olie (jeg bruger som oftest raps, men solsikke kan også fint bruges)

1/2 dl lys sirup

1 tsk Nescafé (opløst i 2 tsk vand) (og nej, man kan ikke smage kaffen, det lover jeg. Og nej, du kan ikke undlade det. Jeg mener det! Ok, det kan du godt, men det giver ikke samme resultat. Kaffen fremhæver nemlig chokoladesmagen og derfor skal det i, basta bum!)

500 gram hvedemel

100 gram ren kakao

1 tsk natron

4 tsk bagepulver

1 tsk salt

400 gram Kinder Riegel

 

Frosting: 

250 gram smør – stuetemperatur

400 gram flormelis

10 Kinder Bueno (10 enkelte barrer, altså 5 dobbeltpakker)

1/2 dl piskefløde

 

Hvid chokolade ganache: 

100 gram hvid chokolade

50 ml fløde

 

Pynt: 

NOK Kinder chokolade!!

IMG_5968

 

 

Sådan gør du:

Kagen: 

Beklæd en form med tilklippet bagepapir. Min måler 18×23 når jeg bruger en firkantet, og 26 når jeg bruger en rund.

Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen. Det skal ikke piskes til en decideret æggesnaps, men bare til det begynder at blive lyst og luftigt.

Tilsæt tykmælk, olie, sirup og kaffe og pisk det sammen med æggeblandingen.

Bland imens de tørre ingredienser i en anden skål og sigt det herefter ned til de våde ingredienser.

Hak imens chokoladerne groft og vend dem i dejen.

Fordel dejen i formen og bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Husk at ovne er forskellige – hold øje efter ca. 20 minutter. Når en kødnål/tandstik kommer ud ren, uden dej på, er kagen færdig.

 

Frosting: 

Rør smøret blødt. Hvis du bruger røremaskine, så anvend K-spaden.

Tilsæt gradvist flormelis lidt ad gangen under piskning, til alt flormelisen er blevet tilføjet smøret. Pisk længe! Ca. 6 minutter.

Smid Kinder Bueno i lidt ad gangen og pisk til der ikke er flere klumper tilbage. Omkring 4 minutter, måske længere… ISÆR hvis du har ønsker om at bruge en stjernetyl i din sprøjtepose. Det stopper til ved de mindste klumper og du kommer til at stå med en tandstik eller kødnål og grave klumperne ud af tyllen. Hele tiden! Så pisk, pisk, pisk godt og længe 🙂

Når der ikke er flere klumper tilbage, så tilføj fløden (som den er, rå og ikke pisket) og pisk det sammen i ca. 1 minuts tid.

 

Hvid chokoladeganache: 

Hæld fløden i en lille kasserolle og varm det op til lige under kogepunktet. Hak imens chokoladen og put det i en tupperware. Hæld fløden over og lad det stå i ca 5 minutter. Rør det sammen til en homogen masse, dæk til med husholdningsfilm så det rører massen og stil det på køl i mindst 8 timer. Du kan evt. undlade den hvide chokoladeganache og servere kagen uden. Det giver et lille ekstra touch, men kagen kan fint serveres uden også.

 

Samling af kagen: 

Flæk kagen i to, hvis du vil have frosting i midten. Ellers læg kagen på et fad, tyl frostingen på enten i rosetter, dupper, dutter eller smør det simpelthen bare på med en palet eller en kniv. Stik Kinder chokolade ned i som du lyster, lad papiret sidde på ca halvdelen af pynten. Hæld den hvide chokoladeganache i en lille sprøjtepose og sprøjt det ud over kagen.

42436481_914385848767181_255235410886656000_o

Opbevares på køl og tages ud en time til halvanden inden de skal spises.

God fornøjelse. Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og hvilken modtagelse kagen fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Posted in: Uncategorized

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*