Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/debbielicious.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/debbielicious.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
20729422_10156619408282178_742740832556860887_n

Syrlig hindbærfrosting

By on 15/07/2017

Herunder følger min opskrift på min syrlige hindbærfrosting. Den har, efter min mening, den helt rigtigt balance mellem sødme og syrlighed. Den er en lille msule mere syrlig end sødlig, hvilket jeg synes er helt perfekt næsten uanset hvilken kage den parres med. Særlig god er selvfølgelig en lys vaniljekage med hvid chokolade. Hvid chokolade og hindbær KAN bare ikke gå galt – de er som skabt for hinanden og komplimenterer hinanden som ebony og ivory 😉 Men hvad enten det er en lys vaniljedej, chokolade (mørk, mælk eller hvid) eller en helt anden kage, så synes jeg at denne frosting passer godt til de fleste kager 🙂

 

Denne opskrift giver frosting til ca. 45 cupcakes tyllet som roser eller ca. 30 cupcakes tyllet med almindelig “bakers swirl”.

Roser:

16299629_10155838642202178_2933047005768887014_o

Bakers swirl:

IMG_0250

 

Det skal du buge: 

Hindbær puré: 

250 gram frosne hindbær

2 spsk citronsaft

3 spsk flormelis

 

Til frosting:

2 pk rigtig smør

Ca. 800 gram flormelis

Evt. 1,5 dl fløde

 

16602239_10155892056442178_8813068943977527400_o

 

Sådan gør du: 

Hindbærpuré: 

Giv hindbær, citronsaft og flormelis et opkog under konstant omrøring. Skru ned for varmen til middel varme og lad det koge ind til det ligner hindbærmarmelade – en stor del af vandet skal fordampe, så det skal have lov til at stå og koge ind. Husk at røre hele tiden, så det ikke brænder på.

Tag det af varmen og lad det køle af til stuetemperatur.

Kør nu det hele, lidt ad gangen, gennem en sigte. Gerne to gange så du er sikker på at få så meget som muligt med. Smid kernerne ud, tag en ske og smag på denne helt fantastiske, fløjsbløde, let syrlige hindbærpuré. Men styr dig lige – du må ikke spise det hele vel? Der skal være til frostingen også 😉

Frosting: 

Pisk smør med flormelis til det bliver hvidt. Pisk og godt og længe. Mindst 10 minutter.

Hvis jeg ved, at jeg ikke har mulighed for at opbevare kagerne med denne frosting på, på køl frem til servering, undlader jeg at tilsætte fløden. Men er der mulighed for at holde kagerne og frostingen kold tilsætter jeg fløde og pisker i ca. 2 minutter. Det gør frostingen lidt mere let og knapt så tung, men begge dele fungerer 🙂 Desuden synes jeg, at fløden godt kan “redde” frostingen hvis den af en eller anden grund bliver lidt for tynd. Når fløden piskes til flødeskum kan det ligesom samle frostingen og gøre den mere tylle-venlig 🙂

Tilsæt den afkølede hindbærpuré og pisk det sammen med resten af frostingen.

Vælg en tyl, fyld en sprøjtepose og frost derudaf 😉 For at tylle dine cupcakes som roser eller med “bakers swirl” skal du bruge en lukket stjernetyl – min hedder 852 (bruger man Wiltons kan man vist bruge både M1 og 2D). Den ser sådan her ud:

20729575_10156622624997178_4990951850456465132_n

For roser: start indefra midten, tyl rundt og arbejd dig ud af. For “bakers swirl”: start udefra og arbejd dig indad og opefter 🙂

20770351_680983142107454_333929853385731814_n

20799226_10156619408207178_3562787308035920472_n

Tip: Hindbærpuréen kan i øvrigt fint bruges på ristet brød, is, i desserter, på pandekager, på skyr eller hvor du nu ellers synes 🙂 Den ER syrlig, da det er meningen af den skal blandes med frostingen som jo indeholder en del sukker. Vil du bruge den på fx skyr eller pandekager kan du evt. røre lidt flormelis i puréen.

God fornøjelse. Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og hvilken modtagelse dine cupcakes fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*