Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/debbielicious.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/debbielicious.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
21192336_10156687437587178_5114849221661144732_n

After Eight cupcakes

By on 01/09/2017

Ok, så de her lækre, svampede, pastelgrønne og pebermyntede cupcakes har jeg lavet MEGET her på det sidste og der er stor efterspørgsel på opskriften, så here it goes:

15965584_582394511966318_8866676541372113447_n

 

Opskriften giver omkring 40 cupcakes.

 

Det skal du bruge: 

Til muffins: 

2 æg (øko fra glade små kyllegokker der har haft det godt – det er klart!)

3,5 dl sukker

3 tsk vanillesukker med top

7 dl tykmælk

3 dl smagsneutral olie (jeg bruger som oftest raps, men solsikke kan også fint bruges)

1/2 dl lys sirup

1 tsk Nescafé (opløst i 2 tsk vand)

500 gram hvedemel

100 gram ren kakao

1 tsk natron

4 tsk bagepulver

1 tsk salt

390 gram groft hakket mørk chokolade (de sidste 10 bruges til pynt – jeg bruger Carlettis den bedste (den med flagene). Jeg køber 2 x 200 grams pakker. Så står jeg ikke med en lille rest tilbage der skal gemmes…)

 

Til frosting:

2 pk rigtig smør (500 gram i alt)

Ca. 800 gram flormelis

Evt. 1,5 dl fløde

1/2 flaske pebermynteessens (Jeg bruger den fra Tørsleff)

En lille smule grøn pastafarve (jeg bruger Wiltons – kan købes i fx Føtex)

 

Pynt: 

10 gram chokolade

2 pk. After Eight (hvis det er dem med 24 stk. i hver)

 

21192336_10156687437587178_5114849221661144732_n

 

Sådan gør du:

Muffins:

Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen. Det skal ikke piskes til en decideret æggesnaps, men bare til det begynder at blive lyst og luftigt.

Tilsæt tykmælk, olie, sirup og kaffe og pisk det sammen med æggeblandingen.

Bland imens de tørre ingredienser i en anden skål og sigt det herefter ned til de våde ingredienser.

Hak chokoladen imens og vend den i dejen.

Beklæd en muffinform med papirforme og bag kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter. Husk at ovne er forskellige – hold øje efter ca. 12 minutter. Når en kødnål/tandstik kommer ud ren, uden dej på, er kagen færdig.

 

Frosting: 

Pisk smør med flormelis til det bliver hvidt. Pisk og godt og længe. Mindst 10 minutter.

Hvis jeg ved, at jeg ikke har mulighed for at opbevare kagerne på køl frem til servering undlader jeg at tilsætte fløden. Men er der mulighed for at holde kagerne kolde tilsætter jeg fløde direkte op i smør/sukkerblandingen og pisker videre i ca. 1-2 minutter. Det gør frostingen lidt mere let og knapt så tung, men begge dele fungerer 🙂 Desuden synes jeg, at fløden godt kan “redde” frostingen hvis den af en eller anden grund bliver lidt for tynd. Når fløden piskes til flødeskum sammen med smørret og sukkeret kan det ligesom samle frostingen og gøre den mere tylle-venlig 🙂

Tilføj pebermynteessens og grøn farve og pisk til det er blandet sammen (jeg dypper 2 tandstikkere og tilføjer, det synes jeg giver en fin farve, men prøv dig frem. Du kan altid tilsætte mere farve)

 

Pynt: 

Tyl kagerne som du synes bedst.  Til disse cupcakes plejer at bruge en lukket stjernetyl – min hedder 852 (bruger man Wiltons kan man vist bruge både M1 og 2D). Jeg plejer at tylle udefra og arbejde mig ind mod midten og opad. Det giver den almindelige “bakers swirl”.

20729575_10156622624997178_4990951850456465132_n

Smelt de sidste 10 gram chokolade (i mikro’en er helt fint), hæld det i en lille sprøjtepose (eller lav et kræmmerhus ud af bagepapir), klip et meget lille bitte hul og træk helt fine, tynde chokoladestreger hen over frostingen. Slut af med at pynte med en After Eight chokolade på hver kage.

16113274_10155791615867178_181088952953824959_o

Mulighederne er mange! Du kan også tilsætte en anden farve eller helt undlade farve og tylle på en helt anden måde. Her er fx en hvid udgave, tyllet som roser:

IMG_1512

Og her er en lille kage udgave pyntet med  blandt andet friske jordbær:

17800119_10156088081582178_3992679298832722057_n 17796402_10156088081632178_4407435381685220808_n

15977867_582394185299684_8855965539974615412_n

God fornøjelse. Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og hvilken modtagelse dine cupcakes fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

  1. Jonna Nielsen
    09/09/2017

    Leave a Reply

    Hejsa,

    Lyder som en meget spændende opskrift der klart må prøves men har det stor betydning for selve smagen af kagen at kaffen er med? Jeg kan desværre ikke tåle kaffe og tænker at decaf ikke giver samme smag så ville lige spørge.

    Mvh.
    Jonna

    • Admin
      10/09/2017

      Leave a Reply

      Hej Jonna,
      kaffen er blot med til at fremhæve chokoladesmagen. Den gør ingen for, at kagen kommer til at smage af kaffe. Kun mere af chokolade 🙂 Jeg ville bruge decaf. Alternativt undlader ud det bare helt, det sker der ikke noget ved 🙂
      Debbie

  2. Mette Vallis
    09/09/2017

    Leave a Reply

    Hej Debbie
    Jeg bor i Canada og her kan man ikke købe tykmælk, kan jer erstatte det med noget andet.
    Super flotte cup cakes så dem vil jeg da gerne prøve hvis muligt.
    Tusind tak Mette Vallis

    • Admin
      10/09/2017

      Leave a Reply

      Hej Mette.
      Jamen dog, er min lille opskrift nået hele vejen til Canada? Sikken ære… 😉
      I princippet kan alle surmælksprodukter bruges. Jeg har prøvet med skyr, creme fraiche og A38. Det virker alt sammen fint – det bedste resultat (synes jeg) er selvfølgelig tykmælk – det er derfor jeg har valgt det til opskriften, men kan det ikke fåes vil jeg anbefale yoghurt naturel eller A38. Alternativt creme fraiche eller skyr blandet op med lidt mælk for at opnå samme konsistens som tykmælk 🙂 Håber du kan bruge svaret og at du finder noget i Canada du kan bruge. Giv gerne en melding når du er færdig . jeg vil gerne se de færdige cupcakes 🙂
      Debbie

  3. Dorthe
    10/09/2017

    Leave a Reply

    Tak for opskrift og alle detaljer om indkøb – super og brugbar information 👍☺️

    • Admin
      10/09/2017

      Leave a Reply

      Hej Dorthe.
      Selv tak. Dejligt det kan bruges 🙂
      – Debbie

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*