Nissen er flyttet ind igen i år

By on 02/12/2016

Som nogle af Jer ved, har vi haft en lille drillenisse boede i december måned de sidste par år. Det har vakt stor glæde herhjemme og Anakin er spændt hver dag for at finde ud af om nissen mon har været på spil i løbet af natten. Jeg smider her min plan op fra første år vi havde nissen boende. Det år lavede nissen drillerier hver dag. Det gør den ikke mere. Jeg har valgt at geare ned fordi der i forvejen er 10.000 ting at se til i december måned. Nogle dage blev det simpelthen for stressende at skulle nå at se hvad nissen havde lavet. Fri fra arbejde/skole – hente i institution – direkte til juletræsfest – hjem og indtage aftensmad og så i seng. Der var nærmest ikke tid til hyggen omkring nissen, så sidste år var den ikke på spil hver dag, og det kommer den heller ikke til at være i år. Ikke desto mindre er der da lagt op til et par ting, her i løbet af julemåneden og jeg glæder mig til at se hvad børnene siger i år 🙂

10428610_10153465378052178_373152965858075036_n

Anywho, hermed planen fra december 2014. Og ja, jeg laver hvert år en meget udførlig plan som jeg kan følge – det gør bare min julehverdag lidt nemmere 😉

Ting der skal bruges:

Gavebånd
Gavepapir
Balloner
Klistermærker med skæg/ øjne/nissehuer
Stjerner (uden klister)
Pebernødder
Frugtfarve (Rød)
Nissehue
Clementiner
Ting til at bage småkager/lave konfekt
Ting til at lave kalenderlysdekoration og adventskrans

 

Alle tingene skal gøres på den dato der står, om aftenen efter han er gået i seng, således at han finder tingene om morgenen efter. Ellers kan det gøres i løbet af dagen, så det ligner at nissen har været på spil mens han har været i børnehave:

 

28 nov: Døren og stigen sættes op. Der vedlægges et brev fra julemanden om at drillenissen er flyttet ind for at holde øje med om der er nogle søde børn i huset. Man skal være sød ved den, ellers kan den godt finde på at lave mange drillerier. Desuden skriver julemanden at det er en god ide at lave en juledekoration med et kalenderlys i, for det sætter drillenissen meget stor pris på! Det hjælper den med at komme i rigtig julestemning. Man skal huske at tænde det hver dag! Julemanden har selvfølgelig sørget for at man kan lave både en juledekoration med kalenderlys og en adventskrans og har sat tingene frem til det. Det kan evt. være pakket ind. Desuden har julemanden skrevet at man skal være sød ved sin mor og far!!

29 nov: Læg adventsgaven frem. Evt med brev fra nissen hvor den skriver om at den håber på at se søde børn i hele december måned. Den vil gerne indlede samarbejdet med en lille gave, men så forventer den også at blive forkælet og behandlet godt til gengæld! Den skriver også at det i dag man skal tænde det første lys på adventskransen. Og at det er i morgen man skal brænde kalenderlyset ned over 1-tallet. Det er meget vigtigt!! Brevet er selvfølgelig skrevet med særlig nisseskrift..

30 nov: Nissen sætter gavebånd fast i tandbørsterne og hænger dem op fx i loftet eller på døren ud til toilettet.

604168_10153434711502178_6176212985550461839_n

1 dec: Nissen har lagt sutskoene I fryseren

2 dec: Nissen har pyntet op I stuen med clementiner

10349956_10153437280607178_496204042712108331_n

3 dec: Nissen har klippet tåen af et par sokker/strømpebukser (som alligevel er slidte). Og så har han fået postkasse op.

4 dec: Nissen har stjålet den pose slik Anakin har fået til juletræsfest på fars arbejde dagen forinden. Den har vedlagt et brev om at han får lidt tilbage af gangen hvis han lover at være sød. Fx ved at stille risengryn frem til ham ved hans dør så han kan lave risengrød eller lidt kanelsukker, en nisseøl eller et glas saft.

5 dec: Nissen har, som tak for risengrynene, gemt noget af Anakins slik rundt om I huset med ledetråde om hvor det næste stykke er.

6 dec: Nissen har lagt adventsgaven frem. Han er stadig taknemmelig for risengrynene.

7 dec: Nissen har drysset stjerner I oplæsningsbogen som falder ud når man læser op. Evt kan bogen være pakket ind eller der kan være gavebånd på, hvis han, som Anakin, gerne selv vil vælge den bog man skal læse op af om aftenen. Så er man sikker på at han vælger den rigtige bog. Nissen har fået dørmåtte op.

8 dec: Nissen har lastet et legetog/ en legetøjsbil med pebernødder.

1240386_10153442505932178_8660110762324350190_n

9 dec: Nissen har sat øjne/ skæg/ nissehuer på billederne I hjemmet.

10849750_10153465385472178_7457380018189720261_n

10801972_10153465382827178_6737650745994571379_n

10 dec: Nissen har givet bamsen noget af Anakins tøj på samt en nissehue. Bamsen står i fuld mundering midt på stuegulvet.

11 dec: Nissen er gået amok i balloner og har pustet rigtig mange af dem op og de ligger overalt i huset (SE LIGE HVOR LILLE HAN ER!!! <3)

10606023_10153483571567178_8353701543060210547_n

12 dec: Nissen har lagt ting frem til at bage småkager/ lave konfekt. Men hov, nissens træsko står ude foran døren. Mon han er hjemme?

13 dec: Nissen har lagt adventsgaven frem eller gemt den med et brev med en ledetråd

14 dec: Nissen har sat dåsen med småkager/ skålen med konfekt langt op hvor det er svært at nå den

15 dec: Nissen har farvet mælken (med frugtfarve)

16 dec: Nissen har sat legetøj/ bøger i køleskabet. Og han har fået en flot krans op på sin dør.

17 dec: Nissen har fyldt håndvasken i legetøjskøkkenet med clementiner

18 dec: Nissen har gemt Anakins dyne og hovedpude + efterladt et brev med ledetråd om hvor dynen og puden kan findes.

19 dec: Nissen har efterladt sig et spor af risengryn fra skabet hele vejen hen til hans lille dør. Den har stjålet!! Og den har fået juletræet op.

10383531_10153463110952178_3649733836906407654_n

10801908_10153463111087178_528563037034961971_n

20 dec: Nissen har lagt adventsgaven frem eller gemt den med et brev med en ledetråd

21 dec: Nissen har rullet gavepapir ud og lavet en parade af legetøj på det

22 dec: Nissen har ladet alle skabe, låger og skuffer stå åbne og efterladt slikskåen/ konfektskålen og kagedåsen stå fremme

23 dec: Nissen har pakket fjernsynet ind i gavepapir og efterladt et afskedsbrev om at han vil gå videre til julemanden og fortælle ham om han synes Anakin har været artig eller uartig i december måned. Og så må han jo se om der ligger nogle gaver til ham under juletræet om aftenen. Hvis der gør betyder det at han har været en artig dreng og at julemanden har været forbi me gaver til ham. Der står også at han vil pakke sine ting sammen og at han håber på at julemanden vil sende ham tilbage næste år, fordi han har været glad for at være her og holde lidt øje med Anakin og lave drillerier med ham.

1385014_10153497353632178_4978360292512148642_n

 

Brev fa julemanden:

Kære Anakin!

Glædelig december – Årets dejligste måned! Jeg har rigtig travlt med at lave julegaver oppe på min fabrik på Grønland. Her får jeg hjælp af alle mine fabriksnisser. Men for at vide hvilke børn der skal have gaver juleaften og hvilke børn der ikke skal, er jeg nødt til at have lidt hjælp. Derfor har jeg ladet en af mine drillenisser flytte ind hos dig. Han vil holde øje med dig og se om du er artig eller uartig. Det er nemlig kun de artige børn der får gaver juleaften! Så derfor er det vigtigt at du hører efter hvad der bliver sagt og er sød – især overfor dine forældre. Når december er omme vil drillenissen aflægge rapport til mig, og fortælle mig om du har været sød og artig eller ej.
Men pas på! For du kan godt påvirke drillenissens opfattelse af dig. Hvis du er sød ved ham og forkæler ham lidt, vil han sikkert også synes du er artig. Men han er en rigtig drillepind, så det bliver spændende at se hvad han finder på af sjove ting.
Det er en god ide at lave en adventskrans – den kan drillenissen nemlig godt lide at kigge på hver søndag. Jeg ved at du allerede har lavet en juledekoration med kalenderlys i, nede på Åkanden. Drillenissen sætter STOR pris på at kalenderlyset biver tændt hver dag, det er meget vigtigt for ham – det hælper ham med at komme i den helt rette julestemning. Jeg har lagt en pakke til dig som måske kan hjælpe dig med at blive gode venner med drillenissen.
Så håber jeg at du får en dejlig december og får det sjovt sammen med drillenissen. Husk at være sød ved folk omkring dig.

Glædelige julehilsner, Julemanden

10440778_10153429856372178_162169549704001295_n

 

Brev fra drillenissen d. 29 nov:

Hej Anakin!

Glædelig 1. søndg i advent! Jeg glæder mig til at bo her i dit hus sammen med dig i december måned og jeg glæder mig til at se om der er nogle søde børn her i huset. For at starte samarbejdet har jeg lagt en gave til dig, men så forventer jeg også at du er sød ved mig og forkæler mig. Jeg kan godt lide risengrød, nisseøl, saftevand, clementiner, nødder, chokolade, kanel, rosiner og mælk.
Som du nok har set, er min dør kommet op og jeg bor inde i væggen. Jeg kan bedst lide at være alene eller sammen med andre nissevenner. Så du skal ikke komme og banke på hele tiden! Jeg nyder min ro og min fred. Desuden sover jeg det meste af dagen – jeg kan bedst lide at være vågen om natten… Og du behøver slet ikke prøve at åbne døren, for det er nemlig en magisk nissedør, som kun jeg kan åbne!
Det er i dag du skal tænde det første lys i adventskransen. Og i morgen skal du huske at sørge for at kalenderlyset bliver brændt ned over 1-tallet. Det er meget vigtigt for mig fordi det spreder hygge og julestemning!

Mange hyggehilsner med kanel fra drillenissen!

 

Brev fra drillenissen d. 4 dec:

Hej Anakin!

Jeg håber det var hyggeligt til juletræsfest ude på din fars arbejde i går. Var julemanden forbi? Var der et stort juletræ? Og dansede I rundt omkring det? Det plejer jeg at gøre når det er jul – det er noget af det bedste jeg ved! Noget af det bedste jeg ved er også slik og chokolade, så derfor har jeg stjålet den pose med slik som du fik af julemanden i går! Hvis du ikke er sød ved mig og giver mig lidt risengryn og saft eller nisseøl så spiser jeg det hele! Men hvis du ER sød, så kan det være at jeg beslutter mig for at give dig det tilbage. Men kun lidt af gangen!

Ha ha ha, fra drillenissen!

10801870_10153448275772178_6733517811133636567_n

 

Ledetråde om hvor Anakins slik er d. 5 dec:

Den første ledetråd ligger ved nissens postkasse. Der står ”Som tak for risengrynene i går har jeg gemt noget af dit slik rundt om i huset… Det første stykke slik ligger der hvor du laver mad”.

I microovnen i Anakins legekøkken ligger der et stykke slik med en ny ledetråd. Der står ”Det andet stykke slik ligger der hvor du sover”

Under Anakins seng ligger der et nye stykke slik og en ny ledetråd. Der står ”Det tredje stykke slik ligger hvor du kører bil”

I Anakins bil ligger der et stykke slik med den sidste ledetråd. Der står ”Det fjerde og sidste stykke slik ligger der hvor du børster tænder”. Slikket er tapet fast under skamlen på badeværelset med en seddel hvor der står ”Det var det sidste stykke slik, så er der ikke mere!”

 

Brev til adventsgaven d. 6 dec:

Hej Anakin,

Jeg er stadig taknemmelig for risengrynene som jeg fik af dig og som jeg laveden den dejligste risengrød af! Så derfor har jeg lagt en gave til dig!

 

Brev til d. 12 december:

Hey hey heeeeeyy Anakin!

Jeg har lagt lidt godter frem som du kan lave sammen med dine forældre. Jeg forventer selvfølgelig at smage noget af det når I er færdige! Ellers må jeg jo drille dig

 

Brev til d. 13 dec:

Hej Anakin!

Det var vel nok godt at du huskede mig i går aftes! HOLD OP hvor det smagte godt nede i min lille nissemave!! Jeg vil gerne bede om mere. Hele tiden! Resten af året! Nam nam nam!!
Nåmen fordi det smagte så godt og fordi du var så sød ved mig at huskede mig, har jeg lagt en gave til dig. Får jeg ikke mere, driller jeg dig!!

Hilsen den sultne drillenisse!

 

Ledetråden (ligger på Anakins seng) til d. 18 dec:

”Hahaha, jeg har gemt din dyne og din hovedpude! Iiiihh hvor jeg dog driller dig!! Hvis du vil finde din dyne må du lede der hvor din mor og far sover!”
Dynen er gemt enten i revnen eller under en af de store dyner eller under en af madrasserne.

”Hvis du vil finde din hovedpude må du lede der hvor du sov da du var en lille baby!”
Puden er gemt i den store hvide barnevogn sammen med den næste ledetråd.

”Hvis du vil finde bamsen skal du kigge der hvor du plejer at sidde og se fjernsyn.”
Bamsen er gemt med den sidste ledetråd enten under sofaen eller bag ved ryglænet.

”Hvis du vil finde grisen skal du lede der hvor du går i bad..”
Grisen er gemt under hans badekar i bruseren. Husk at trække forhænget for.

 

Afskedsbrev d. 23 dec:

Søde Anakin!

Nu er tiden kommet hvor jeg skal videre og flytte ud herfra. Nu skal jeg pakke mine ting og tilbage til Grønland, op til julemanden. Jeg skal fortælle ham om du har været sød og artig eller uartig. Hvis julemanden får at vide at jeg synes du har været sød, så vil der ligge nogle julegaver til dig under juletræet hjemme hos mormor og morfar i aften. Men hvis jeg synes at du har været uartig, så kommer julemanden ikke med gaver!
Jeg håber at julemanden vil sende mig tilbage til dit hus til næste år, for jeg kan godt lide at være her. Du er sjov at drille og her er lækker mad i det her hus!
Kan du have det godt, på forhåbentligt gensyn til næste december,

Drillenissen!

 

Håber det kan give lidt inspiration til Jer andre med nissedøre derhjemme.

Glad december 🙂

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*