Ferrero Rocher kage

By on 10/10/2016

Skal man bruge en anledning til kage? Vel egentlig ikke, men min chef havde spurgt om jeg ville lave kage til afslutningen på arbejdet og det ville jeg selvfølgelig. Så jeg gik i tænkeboks og funderede over hvilke kager jeg ville lave. Hvilke kager rammer sådan nogenlunde bredt? Selvfølgelig – chokoladekage! Ok, i hvilken udgave skal det være denne gang? Ferrero Rocher, fordi hvorfor ikke? 😜

image

image

 

Det skal du bruge: 

Kagen: 

7 æg fra høns der har et godt liv

115 gram sukker

230 gram hasselnødder

3 spsk mel

3 spsk ren kakao

3 tsk bagepulver

 

Frosting til fyld og opsmøring: 

300 gram smør fra køer der går glade på græs- stuetemperatur

225 gram hakket chokolade

4 store spsk. Nutella

75 ml fløde – også fra glade køer

 

Chokoladeganache til dutter: 

150 gram hakket chokolade

50 ml fløde – igen, glade køer 😉

 

Pynt: 

8 Ferrero Rocher

Vaffel-nødde-blanding bestående af 20 gram vaffler og 30 gram hakkede hasselnødder

 

Derudover: 

2 springforme Ø 22

40 gram knuste vaffler. Enten vanille som jeg brugte, men ellers mest optimalt de runde vaffelrør med hasselnøddecreme i (som de desværre ikke havde da jeg handlede) eller almindelige tørre vaffler uden creme i.

image image

 

Tip! 

Du kan vælge at afbage hasselnødderne i ovnen først, hvis du rigtig vil fremhæve nøddesmagen. Men de kan også sagtens bruges lige som de er, direkte fra posen.

 

Sådan gør du: 

Dag 1:

Chokoladeganache til dutter: 

Varm langsomt fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den over den hakkede chokolade. Lad det stå i 5 minutters tid og rør det så sammen med en ske til det er blevet en homogen masse. Lad det stå i køleskabet til dagen efter.

 

Dag 2:

Kagen: 

Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd de to springforme med bagepapir i bunden og på siderne og spray bagepapiret med bagespray.

Sigt mel, kakao og bagepulver sammen.

Blend eller hak hasselnødderne meget fint – det skal ligne mel – tag 30 gram fra, du skal bruge det senere og bland de sidste 200 gram med de tørre ingredienser.

image

Pisk æggene og tilsæt sukkeret af 3 omgange. Pisk indtil det er ca. tredoblet i størrelse. Det tager ca 5 minutter på en røremaskine.

image image

Vend forsigtigt de tørre ingredienser i over 3 omgange med en dejskraber. Pas endelig på med ikke at vende for hurtigt eller for hårdt. Dejen skal helst ikke tabe for meget luft 🙂

image image

Fordel dejen i de to springforme.

image

Bag dem i ovnen indtil de er færdige. Omkring 25 minutter – husk at alle ovne er forskellige så bagetiden kan variere. Kagen er færdig når en kødnål eller tandstik kommer ren ud.

 

Frosting til fyld og opsmøring: 

Smelt chokoladen over vandbad og lad den afkøle til sutetemperatur.

Pisk smør, chokolade og Nutella sammen til en luftig frosting (omkring 10 minutter på en røremaskine). Tilsæt fløden og pisk igen til den bliver endnu luftigere (ca 3-5 minutter mere på en røremaskine).

 

Pynt og samling af kagen: 

Flæk begge kager på langs i midten så du har 4 bunde.

Smør en lille klat frosting på dit kagefad/det fad du skal servere kagen på. Læg en bund på og fordel 1/4 af frostingen på bunden.

image

Strø 1/3 af de knuste vaffler på frostingen. Du kan her vælge at hakke lidt hasselnødder groft og strø på også, hvis du føler for det og hvis du har lidt hasselnødder tilbage 🙂 Jeg gjorde det ikke, men det kan kagen sagtens bære hvis man synes.

image

Læg en bund oven på og gentag til den sidste bund er lagt på.

Lav vaffel-nødde-blandingen. Bland de 30 gram hakkede hasselnødder fra tidligere med 20 gram knuste vaffler.

image

Smør kagen op med den sidste fjerdedel af frostingen.

image image image

Pynt siderne med vaffel-nødde-blandingen. Ja, det sviner lidt når man arbejder med krummer, men sådan er det 😉

image

Put chokoladeganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt 8 dutter oven på kagen. Sæt en Ferrero Rocher på hver dut og voilá! Èt styks Ferrero Rocher kage 🙂

image image

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og om hvilken modtagelse kagen fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat 🙂

Comments

  1. Stine
    19/02/2017

    Leave a Reply

    Kunne man evt ikke lave to kager i stedet så de bliver lavere og kun med et lag frosting ?? Det er til et kagebord til en barnedåb…

    • Admin
      20/02/2017

      Leave a Reply

      Jo, det kunne man da sagtens 🙂 Det er vel et spørgsmål om smag tænker jeg – jeg synes at jo højere en kage er desto flottere er den. Men det kunne man da absolut gøre 🙂

  2. Stine
    21/02/2017

    Leave a Reply

    Jeg gir dig fuldstændig ret men mange tar bare et større stykke da de ikke tænker på højden og vi blir 45 så en ville ikke være nok selvom jeg også laver andre kager…

  3. maria carlsen
    21/10/2018

    Leave a Reply

    Er det kun hvidere fra æggene?

    • Admin
      03/11/2018

      Leave a Reply

      Nej, det er hele æg, både hvider og blommer 🙂

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*