Verdensklasse nøddebunde

By on 01/12/2016

I starten af september var jeg så heldig at få lov til at kreere og levere denne bryllupskage til et smukt ungt par der blev gift i Kalvehave heeele vejen nede ved Møn.

image

Den indeholdt de mest fantastiske nøddebunde jeg til dato har bagt (hvis jeg selv skal sige det…) I min søgen på inspiration fandt jeg en opskrift som oprindeligt stammer herfra http://bagefeber.dk/?page_id=226 men de af Jer der kender mig ved, at jeg ikke kan holde mig til en opskrift, så efter et par små justeringer og ændringer undervejs er jeg endelig klar til at smide min udgave af den op.

Inden du går i gang skal jeg påpege at jeg bagte bundene en af gangen og ikke som en hel kage som i opskriften i ovenstående link. Eller dvs, det gjorde jeg, men det endte med at se sådan her ud:

image

Først sank den på midten, så var den underbagt og så blev den overbagt. Ikke kønt. Ergo: jeg mener ikke at bundene er egnet til at dele. De skal således bages hver for sig. Eftersom jeg skulle bruge bundene til en bryllupskage skulle de selvfølgelig bages i forskellige størrelser, Jeg brugte springforme i størrelserne Ø15, Ø22 og Ø30. Jeg fik én bund i hver størrelse ud af en portion af denne opskrift. Skal du bruge tre bunde i samme størrelse vil jeg skyde på at der bliver til 3 bunde i en springform der måler Ø20 eller Ø22.

Den her opskrift er en af de lidt mere tricky på min blog – jeg synes i hvert fald den er lidt sværere end mange af de andre opskrifter jeg har liggende. Der er en del æggehvider og intet mel i denne opskrift hvilket gør dejen og bagningen lidt skrøbelig, men med lidt snilde og forsigtighed går det. Og jeg LOVER (!!) at det er al arbejdet værd!

image

image

 

Det skal du bruge: 

100 gram smør

150 gram mandler

150 gram hasselnødder

6 æggehvider

Korn fra en vanillestang

3 dl sukker

 

Sådan gør du: 

Smelt smøret i en gryde så det kan nå at køle af inden du skal bruge det.

Klip bagepapir til, spray springformen(e) og beklæd den/dem med bagepapiret.

Blend nødderne (hak dem evt. fint hvis du ikke har en foodprocessor).

image

Del æggene/ hæld (hvis du bruger past. æg) æggehviderne op i en skål sammen med kornene fra vanillestangen. Tilføj lidt af sukkeret (omkring 2 spsk. af gangen) mens du pisker æggehviderne stive.

image

Når massen er blank, skinnende og lidt ”sej” i det, vend de hakkede nødder og det afkølede smeltede smør i.

image

Fordel 1/3 af massen i springformen eller fordel den i 3 forme hvis du bager alle 3 bunde på en gang. Mest optimalt er det, hvis du har 3 bageforme i samme størrelse eller 3 bageringe da æggehviderne helst skal bages med det samme. Dejen risikerer at falde sammen undervejs hvis den skal stå og vente på at én bund ad gangen bliver bagt. Har du ikke 3 forme i same størrelse så er det vigtigt at du ikke rører for meget i dejen undervejs mens du bager. Hæld 1/3 af dejen op i formen, bag, hæld den næste 1/3 del op uden at møre rundt i dejen, bag og hæld resten af dejen op i formen – igen uden af røre for meget i det – og bag.

Ovne er forskellige, og der er forskel om man bager med eller uden varmluft. Jeg bagte mine bunde i ca. 20 minutter med varmluft ved 180 grader. De skal have relativt lang tid taget i betragtning af hvor tynde bundene er og hvor luftig dejen virker, og det er vigtigt ikke at åbne ovnen for mange gange da bundene i så fald risikerer at falde sammen. Samtidig er man jo nødt til at åbne ovnen for at tjekke til bundene med en kødnål eller tandstik for at se om de er færdige, så det er lidt en balancegang. Nemmest havde det været at kast en shake & bake kage op i en bradepandekage – men de her bunde er SÅ meget besværdet værd! De smager så englene synger! De har en helt fantastisk smag af nødder, et svagt hint af Nutella og så er de ikke alt for søde.

image

image

Bundene fra denne omgang blev lagt sammen med den klassiske kombination af et lag hindbærmousse, friske hindbær og et lag Tobleronemousse med Tobleroneknas og det spillede SÅ godt! Hvem der bare havde været gæst til dét bryllup 😉

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og om hvilken modtagelse bundene fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat 🙂

 

Comments

 1. Camilla Grewe
  12/06/2017

  Leave a Reply

  Hakker du mandlerne sammen med nødderne?
  Mvh. Camilla

 2. Svt
  05/10/2017

  Leave a Reply

  Jeg spørger måske dumt.. men jeg står og skal lave min søns dåbskage og har planer om at lave en hvid chokolademousse og blåbær/brombær mousse, men synes det lyder tungt med chokoladebunde, ville de her fungere dertil tror du? Og vil man kunne bage den 2 dage forinden fx? 🙂

  Dine bunde lyder virkelig lækre!

  • Admin
   06/10/2017

   Leave a Reply

   Hej,
   Ingen dumme spørgsmål 🙂 Hvid chokolade og blåbær er en klassisk kombination, så det kan du sagtens gøre. Brombær vil helt sikkert bare pifte den op. Det ville jeg slet ikke være nervøs for at sætte sammen. Også sammen med de her nøddebunde, det er jeg sikker på bliver et hit. Lad mig endelig se dit resultat 🙂
   Debbie

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*