Klassik New York Cheesecake

By on 16/05/2016

Jeg plejer egentlig mest at gøre mig ud i de cheesecakes der ikke er bagte fordi det nu engang er nemmest. Jeg mener, man laver en kiksebund og pisker lidt flødeost sammen med sukker og citron og lader den stå i køleskabet natten over. Cheesecakes er mine go-to-kager når jeg aftenen inden finder ud af at jeg skal have kage med til et arrangement. Det tager mig omkring et kvarter at smække sammen og vupti, så er der kage! Noget andet er den bagte udgave en en cheesecake. Den har en helt anden konsistens og smag og kræver en nænsom process både under tilsætning af ingredienser og bagning. Denne kage tog mig omkring 4 timer at lave plus oprydning. Så det er en lidt langsommelig process, men Jesus Kristus det er resultatet værd! Intet mindre end fantastisk!

Ladies and gents: Classic N.Y. Cheesecake!

image

 

Det skal du bruge: 

Kiksebund:

230 gram Digestive kiks

1 spsk sukker

65 gram smeltet, saltet smør

 

Osteblanding:

900 gram flødeost (jeg plejer at bruge Philadelphia, men et andet mærke kan sikkert også bruges, bare du bruger den fuldfede udgave og ikke Light!)

250 gram sukker

1 knvsp fint salt

Korn fra 1 vanillestang

1 tsk vanilleessens

4 æg

150 gram skyr eller creme fraiche

150 gram fløde

 

Topping: 

400 gram skyr eller creme fraiche

Flormelis efter behag (jeg tror jeg endte med at bruge omkring 40 gram)

 

Pynt: 

Hindbær eller anden form for bær

 

Sådan gør du: 

Forberedelse: 

Tænd ovnen på 180 grader.

Klargør en springform på Ø22 cm. Klip bagepapir ud så det passer i bunden og på siderne. Spray formen med bagespray eller smør den med smør og “klister” det udklippede bagepapir på.

Stil formen på et stykke sølvpapir og fold det op til kanten. Vend formen 90 grader og gentag med et nyt stykke sølvpapir så de overlapper. Vend formen 90 grader igen og gentag en sidste gang. Sørg for at lukke sølvpapiret godt til og pres det let sammen så du mindsker muligheden for vand at sive ind. Men pas på ikke at presse for hårdt så du laver hul. Kommer der vand ind under bagningen bliver kiksebunden blød.

image image

 

Kiksebund: 

Blend kiksene i en foodprocessor eller put dem i en pose og bank dem med en kagerulle.

Smelt smør og bland kiksekrummer, smør og sukker sammen i en skål.

image

Hæld det over i bageformen og pres det ned med fingrene eller evt med bunden af et glas.

Bages i 10 minutter ved 180 grader.

image

 

Osteblanding:

Pisk flødeosten blød og cremet. Tilsæt sukker og pisk i omkring 2-3 minutter.

image

Tilsæt salt, vanilekorn og vanilleessens og pisk det sammen igen.

image

Tilsæt ét æg ad gangen og pisk det sammen efter hver gang. Pas på med ikke at overpiske, det skal kun lige røres sammen.

image

Tilsæt skyr/creme fraiche og pisk til det kun lige er rørt ind i. Tilsæt herefter fløden og pisk kun lige til det er rørt sammen. Husk at skrabe ned langs siderne og i bunden for at sikre dig at alt er blevet blandet godt sammen og der ikke sidder noget flødeost fast et sted i skålen.

image

Kog 3/4 liter vand og sæt springformen i et ildfast fad.

image

Hæld flødeostblandingen over kiksebunden. Hæld næsten lige op til kanten. Kagen hæver ikke, i hvert fald ikke noget nævneværdigt, så du kan roligt hælde op til ca 1-2 cm fra kanten. Har du lidt i overskud, som jeg havde, kan det bages i en anden lille form og spises med ske – man skal jo lige prøvesmage ing 😉

image

Sæt fadet ind i ovnen på en bageplade og hæld det kogte vand ned i fadet. Tilsæt evt. lidt mere vand, men hold det endelig under den nederste kant af det yderste sølvpapir så det ikke siver ind til kiksebunden

image

Se min lille form i bunden af ovnen 😉

Bages ved 180 grader i 1½ time. Prøv så vidt muligt at undlade at åbne ovnen under bagningen.
Sluk for varmen efter halvanden time, dæk kagen til med et stykke sølvpapir, sæt en grydeske i ovndøren og lad denne stå på klem i en time. Dette bevirker at kagen køler langsomt ned og får tid til at trække sig ordentligt sammen og sætte sig uden at overfladen krakelerer.
Efter ca 2½ time kommer den lækreste cheesecake ud af ovnen:

image

Ok, ikke at den ser ud af noget særligt, men jeg lover jer! Den smager fantastisk!!! Dæk kagen til med film uden at det rører ved kagen, og stil den i køleskabet. Helst natten over, alternativt mindst 4 timer!

 

Topping:

Rør skyr/creme fraiche og flormelis sammen. Smag evt til med mere flormelis hvis du synes. Smør på kagen lige inden du vil servere. Du kan sagtens lave toppingen dagen forinden og smøre det på kagen dagen efter.

 

Pynt:

Pynt med hindbær rundt i kanten. Alternativt med jordbær, lad evt stilken sidde på, det ser så fint ud med det grønne på de røde jordbær. Mulighederne er mange, du kan også vælge at købe en masse forskellige bær og hælde én stor bærblanding ud på midten af kagen eller lægge et lag jordbær og herefter et lag blåbær fx. Det jeg vist nok prøver at sige er: pynt som du lyster 🙂

image

Se lige et fint snit 🙂

image image

Servér for dine gæster, sæt dig tilbage og modtag ros!

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og om hvilken modtagelse kagen fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*