Små grønne sunde kyllingedeller

By on 22/02/2016

Ok, så jeg er altid på jagt efter ting som jeg kan proppe i hovedet – og allerhelst dem uden for mange kulhydrater og helt uden kalorier. Skal man putte ting i hovedet som opfylder de kriterier, ja så kan man drikke vand…! Der er kalorier i alt, men der er forskel på at få stillet den lille sult via et pizzaslice der drypper af olie eller ved at indtage 5 af de her små sataner der er så lækre så det halve kunne være nok. 5 af de her små kyllingebabier koster nemlig kun 95 kcal 😉

image

Det skal du bruge: 

1 pakke hakket kyllingekød (450 gram)

200 gram grønne bønner (haricot vert)

100 gram friske spinatblade

2 æg

85 ml skummetmælk

45 gram hvid fuldkorns hvedemel

1 stort fed hvidløg

Salt og peber

 

Sådan gør du:

Smid det hele op i en blender og blend. Eller hvis du er som mig og Gertrud Sand så smider du det op i “Fuuuudprocessoren” og kører det rundt indtil “den ønskede konsistens opnåes” – blah! Jeg hader når det står i opskrifter. Hvad betyder det anyways?! Jeg ved da ikke hvordan konsistensen skal være når jeg ikke har prøvet at lave det før…! Nåmen her skal du altså blende til alle bønnerne er blevet en del af farsen. Med mindre du ikke har noget imod lidt små bidder af bønner – det har jeg ikke, så nogle gange blender jeg til farsen er helt smooth, andre gange stopper jeg når jeg ligesom synes den er der, og så må der gerne være lidt stykker af bønner tilbage (Y)

Jeg var nødt til at blende nogle af tingene først før der blev plads til spinaten, så afhængig af hvor meget der kan være i din blender/foodprocessor, så gør det bare over flere omgange.

image

image

Klat små deller ud på en bageplade. Jeg fik 50 ud af denne portion.

image

image

Bag dem ved 180 grader i ca. 8-12 minutter afhængig af ovn. FEDT!!! at de skal bages, ing? Så sparer vi på smøret ift hvis de skulle bades, jeg mener steges på panden i lækkert gyldent let saltet smør… Uuuuhhmmmm, smør *tørre tørre savl af tastaturet*… Nå nej! Det er det vi prøver på at sparre væk!!! 😛

Ud kommer de lækreste små grønne kyllingedeller. Ok, hold up! Hvorfor lyder alt mad på dansk bare så fesent? Det lyder meget bedre på engelsk. Og det gælder både sund mad, kager, smoothies og og og… “Små grønne sunde kyllingeboller” vs. “Skinny Chicken Spinach Haricot Vert Meatballs”… Jeg ved godt hvad jeg synes der lyder bedst! 😉

image

Nåmen spis dem som mellemmåltid/snack, smid dem i en omgang tomatsovs og servér med ris eller pasta, lav dem halv størrelse og smid dem i en salat eller smid dem i en sandwich som her fx

image

Velbekomme 🙂

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*