Mælkesnitter (inkl. hindbærudgaven)

By on 16/02/2016

Det der med købemælkesnitter – det er bare ikke lige mig. Jeg synes kagen er tør, fyldet klistrer til ganen, de er fyldt med E-numre og mere sukker end nødvendigt (ikke at min er en sukkerfattig udgave, slet ikke, men jeg tror på at den er bedre for kroppen end dem man køber i butikkerne). Og når man kan lave sine egne mælkesnitter på ingen tid, når man selv bestemmer om de skal være økologiske (og det skal de jo) og når de oven i købet smager langt bedre end de færdig-fabriksfremstillede-mælkesnitter, så synes jeg det er at foretrække.

image

Her følger min opskrift – OBS! Du skal sætte tid af til det. De skal laves dagen inden. De smager IKKE godt ret efter de er færdige. Jeg sælger den godt, ik? 😉 Men når mælkesnitterne har fået lov til at stå i køleskabet natten over er der ikke et øje tørt!

Jeg lavede for et par dage siden en hindbær-udgave som var helt sublim. Så fantastisk og egentlig meget bedre end den originale udgave hvis du spørger mig 🙂 For at komme til hindbær udgaven skal du scrolle ned til bunden af siden.

 

Det skal du bruge: 

Kagen:

150 gram margerine (det spørgsmål jeg får oftest er om man kan bruge smør i stedet – og ja, det kan du sagtens 😉 )

150 gram sukker

3 æg fra glade høns der har masser af plads at boltre sig på

2 spsk ren kakao

150 gram hvedemel

1 tsk bagepulver

5-7 spsk mælk

 

Fyldet: 

400 gram flødeost (ikke light! Stuetemperatur)

3 spsk citronsaft

2 spsk vanillesukker

1 spsk flormelis

1 spsk lys sirup eller honning

2,5 dl fløde (stuetemperatur)

 

Sådan gør du: 

Kagen: 

Rør margarine og sukker blødt. Herefter 1 æg ad gangen.

Rør så alle de tørre ingredienser samt mælk i.

image

Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir. Fordel i et jævnt lag med en dejskraber.

image

Bages ved 225 grader i alm. ovn i ca 8-10 minutter. Kig godt efter. Lige pludselig efter ikke ret lang tid er den færdig!

image

 

Fyldet:

Pisk flødeosten luftig sammen med citronen, vanillesukker, flormelis og sirup/honning.

Pisk fløden til flødeskum og vend den i flødeostblandingen.

 

Samling: 

Skær kagen midt over. Læg den ene halvdel på et fad eller spækbræt med undersiden ned ad, således at den bagte side vender opad. Det skete IKKE her, på billedet nedenunder. Sådan går det når man har travlt. Fordel fyldet på den halvdel i et jævnt lag.

image

Læg herefter den anden halvdel kage ovenpå med undersiden opad, sådan at den bagte overflade vender ned mod fyldet. Det gør mælkesnitterne pænest synes jeg. Det er fuldstændig irrelevant for smagen, så vender de “forkert” gør det så absolut ingenting. JEG synes bare selv de bliver pænest og ligner mest dem fra butikkerne sådan 🙂
Og her huskede jeg det heldigvis, så den ene af siderne af mælkesnitterne blev pæne. Den anden not so much… 😀

image image

Stil kagen i køleskabet til dagen efter, også gerne to dage efter. Dette skridt er afgørende og du må ikke springe det over – også selvom det er fristende lige at snuppe en lille snitte 😉

Skær dagen efter kagen ud i passende stykker (giver 18 efter min mening passende størrelser eller 12 almindelige størrelser, som dem i butikkerne) og servér 🙂

image image

 

Hindbær mælkesnitter:

IMG_0104 IMG_0108

Det skal du bruge: 

En omgang kage som foroven

En omgang fyld som foroven

 

Hindbær puré: 

250 gram frosne hindbær

2 spsk citronsaft

3 spsk flormelis

 

Sådan gør du: 

Giv hindbær, citronsaft og flormelis et opkog under konstant omrøring. Skru ned for varmen til middel varme og lad det koge ind til det ligner hindbærmarmelade. Hele tiden under konstant omrøring så det ikke brænder på.

Tag det af varmen og lad det køle af til stuetemperatur.

Kør nu det hele, lidt ad gangen, gennem en sigte. Gerne to gange så du er sikker på at få så meget som muligt med. Smid kernerne ud og tilsæt omtrent 5 spsk af hindbær puréen til flødeoste-flødeskums-blandingen. Samles som foroven.

Jeg lavede halvt af hver… Delte kagen i 4 og delte den hvide blanding i to. Tilsatte ca. 2,5 spsk hindbærpuré til den ene halvdel og lagde kagerne sammen hver for sig. Jeg fik 9 mælkesnitter og 9 hindbærmælkesnitter ud af det. Lidt mindre end dem i butikkerne – skal de have samme størrelse som dem i butikkerne kommer der 6 af hver udgave ud af den her opskrift.

IMG_0105 IMG_0110 IMG_0107 IMG_0106

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og om hvilken modtagelse mælkesnitterne fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat 🙂

Comments

 1. Pia
  04/03/2017

  Leave a Reply

  Hej det lyder lækkert, har du prøvet med smør i stedet for margarinen?

  • Admin
   07/03/2017

   Leave a Reply

   Hej Pia,

   Ja, det har jeg. Det fungerer lige så fint 🙂

 2. Mor til Ella og Cecilia
  07/03/2017

  Leave a Reply

  Margarinen, smelter du den eller skal den bare være blød?

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*