Palæo banankage

By on 11/10/2015

Sunde kager findes ikke! Det er BS og folk der siger at “sunde kager med dadler og kokosmel smager da lige så godt som en brownie” lyver. Så er det sagt!

MEN her kommer alligevel en lille sund én af slagsen. Lad mig lige pointere at jeg til hver en tid hellere vil køre et stykke almindelig banankage med hvidt sukker, hvedemel og chokofrosting ned, men jeg synes faktisk at denne her fungerer udemærket som et alternativ til den klassiske banankage. Den er dejlig luftig og svampet, på ingen måde tør, smager dejligt af banan og har en rigtig fin balance af sødme. Den fungerer nu alligevel meget godt 😉

image

 

Det skal du bruge: 

2 bananer (ca 250 gram)

50 gram honning

1 spsk vanilleessens

45 gram kokosolie (evt. smeltet smør, rapsolie eller flydende smør (jeg brugte flydende smør da jeg ikke bryder mig særligt om kokosolie)

60 gram æblemos (gerne hjemmelavet ellers købt – vælg den uden tilsat sukker)

4 æg

55 gram kokosmel (ikke det der kokosrasp der sælges som kokosmel, men det fine, rigtige kokosmel)

image

50 gram mandelmel (Blend evt dit eget, det gjorde jeg)

3/4 tsk natron

 

Sådan gør du: 

Smid alle de våde ingredienser op i en skål (bruger du ikke røremaskine, så kan du med fordel mose bananerne inden) og rør dem sammen.

image

Tilføj de tørre ingredienser og rør sammen.

image

Dejen kan godt virke lidt flydende, men lad den stå 2 minutter så kokosmelet kan suge lidt af væden til sig. Den skal have ca samme konsistens som lind havregrød. Lad endelig være med at tilføje mere mel.

Hæld dejen over i en form (min målte 21×8 cm) og glat overfladen ud med en dejskraber.

imageimage

Bages ved 170 grader i 40-60 minutter. Ovne er forskellige, i min ovn skulle den have 55 minutter. Kagen skal tage god farve. En kødnål kan godt komme ud ren uden at kagen er færdig. Hold øje med kagen. Når den er gylden på hele overfladen, og ikke kun rundt i kanten, og når den har samme konsistens i siderne og i midten når du trykker på den er den færdig. Min virkede til at være færdig da jeg stak en kødnål i, men den var helt blød inde i midten mens min finger let “bouncede tilbage” når jeg trykkede ude i kanten. Hvis kagen bliver mørk inden den er færdigbagt så dæk den med sølvpapir.

image

Jeg fik 14 rimelige stykker ud af denne portion. Stykkerne kunne evt. være lidt større, men man må godt passe lidt på kalorierne, ing? Ét stykke indeholder 111 kcal – perfekt til et 100-kcal mellem måltid (Y)

image

Nu med topping 😜

image

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og om hvad du synes om kagen, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*