Browniebottom cheesecake med hindbær – i 7 lag

By on 17/09/2015

Har chokolade og hindbær ikke altid været en god kombi? Meget klassisk smag, rammer bredt og ser flot ud. Hvem kan ikke lide brownie? Og hvem kan ikke lide cheesecake? Øhm, og så ovenpå hinanden? What’s not to like?

I know, I know, kan man tælle en lille klat chokolade der pynter som et lag? Det kan man i hvert fald i amerikanske opskrifter. “5 layer chocolate chip bars” eller “7 layer lemon crumble cake” har alle lag, som vi i danske opskrifter måske ikke vil lade gælde som et lag da man måske ikke kan se dem eller fordi de smelter sammen under bagning, men under opbygning, lægger man tingene ovenpå hinanden – uanset hvad det er og hvor mange lag der er tale om. Så: derfor gælder alle langene i min kage også 🙂 Hele 7 lag blev det til, velbekomme!

image

 

Det skal du bruge:

Brownie:

130 gram (rigtig) smør

130 gram mørk chokolade

1 tsk vanillesukker

280 gram brun farin

125 gram mel

1/2 spsk fint salt

1 tsk bagepulver

2 æg

 

Cheesecakefyld:

600 gram flødeost som har stuetemperatur (jeg sværger til Philadelphia – uanset hvad du bruger skal du styre udenom Light versionerne)

250 gram creme fraiche 38% som har stuetemperatur

150 gram kvark eller skyr (helst den fraThise, da den er mere fast i det end fx den fra Cheasy) som har stuetemperatur

100 gram (rigtig) smør der har stuetemperatur – yderst vigtigt da du ellers ender med små smørklumper i fyldet!

1 tsk vanillesukker

5 spsk citronsaft

180 gram mørk chokolade

1½ spsk ren kakao

8-10 friske hindbær

3 spsk frysetørrede hindbær

Flormelis efter behag

Rød pastafarve hvis du synes

Evt 1 blad husblas

 

Derudover: 

ca 100 gram chokolade

ca 500 gram hindbær

 

 

Sådan gør du: 

Brownie:

Smelt smøret og hak imens chokoladen

image

image

Smid chokoladen op i gryden med smør og rør det sammen

image

image

Hæld blandingen op i en skål

image

Tilsæt vanillesukker og farin og pisk

image

Tilsæt mel, salt og bagepulver og rør sammen

image

Konsistensen er lidt tør og ser omtrent sådan her ud:

image

Tilsæt et æg ad gangen og pisk

image

Fordel kagen i en form foret med bagepapir. Min form måler 18-26 cm. Dejen er fast og flyder ikke lige umiddelbart ud af sig selv, så glat det ud med en dejskraber

image

image

Bag i ovnen ved 200 grader i 30-45 minutter. Husk at ovne er forskellige, så hold lidt øje undervejs. Stik en kødnål i, kommer den ren ud, er kagen færdig. Lad kagen køle af, sæt den evt i køleskabet for at speede processen lidt op. Men ikke direkte fra ovnen, vel… Den skal lige nå at køle nogle grader inden… 😉

 

Cheesecakefyld:

Hæld flødeost, creme fraiche, kvark (eller skyr) og smør op i en skål og pisk det sammen. Tilføj citron og vanillesukker og pisk igen.

image

Tag ca halvdelen fra i en anden skål og sæt det til side. Hak chokoladen og smid det op i en gryde. Glem alt om vandbad, bare hold lidt øje med det så det ikke brænder på og smelt det over svag varme.

image

image

Smid kakaoen og den smeltede chokolade op i blandingen og pisk

image

image

image

Smag til med flormelis, indtil du synes den har den rette smag. Sæt skålen til side.

!NB! I det følgende mangler der lidt billeder, da der simpelthen ikke var mere plads på min telefon, og eftersom jeg stod midt i bagningen følte jeg ikke for at begynde at overføre billeder eller stå og fedte med en iPad. Men med forklaringen nedenfor burde det nok give mening 😉 !NB!

Mos de 8-10 hindbær, frysetørrede hindbær og rød pastafarve sammen. Vurder hvor rød du vil have at dette lag bliver. Hiv den anden skål frem og smid det op i. Pisk det sammen og smag til med flormelis. Dette fyld bliver ikke særlig fast. Du kan evt. køre et blad smeltet husblas op i hvis du synes. Jeg gjorde det ikke, og som det ses på billederne står kagen jo, men den ER blød 😉

Smelt 80 gram chokolade og fordel det ovenpå den afkølede kage.

Placér hindbær ovenpå chokoladen i så mange rækker der nu kan være. Tryk dem lidt ned i chokoladen så de ligesom hæfter. Gem lidt hindbær til pynt.

Fordel hindbærfyldet ovenpå. Jeg smed det op i en sprøjtepose og kørte det ned gennem linierne hvor der ikke var hindbær. Er der mere tilbage så fordel det ovenpå hindbærrene. Glat ud.

Smid chokoladefyldet ovenpå og glat ud. Film på – helt ned på kagen så du undgår kondens – og ind i køleskabet til dagen efter.

image

 

Når du skal servere kagen: 

Skær ud i passende størrelser. Jeg skar en stribe på tværs og delte den i to.

image

image

Placér på en fin tallerken, læg to hindbær på og sprøjt lidt smeltet chokolade ud over med en sprøjtepose.

image

image

image

Velbekomme – man må gerne tage et stykke mere 😉

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og om hvilken modtagelse kagen fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*