Avilous hindbær-plop-kage

By on 30/05/2015

Igår skulle min datter, Avilou, og jeg til babyfremvisning ude på kærestens arbejde. Hun var fyldt 7 uger netop igår og hans kollegaer var selvfølgelig nysgerrige efter at se det lille vidunder. Jeg havde overvejet at tage storebror med også, men det blev det altså ikke til i denne omgang.

Sebastian havde lovet kage på arbejdet, så jeg måtte en tur i køkkenet om torsdagen og finde på noget. Det blev til en Oreo Cheesecake, men fredag morgen blev jeg i tvivl om hvorvidt der var nok kage da han mente at der i hvert fald kom mere end 20 kollegaer for at se på bæbs og spise kage. Så jeg måtte lige fremtrylle noget af det vi havde i huset om formiddagen, inden vi skulle være på hans arbejde kl. 14. Det blev altså således til en kaffe-hindbær-mørk-chokolade-plop-det-hele-ned-i-formen-kage som jeg har valgt at kalde Avilous hindbær-plop-kage fordi det hele bare skal ploppes/ smides/ droppes ned i formen.

Pssst: Den er genial til folk der ikke er for vilde med alt for søde ting. Syren fra hindbærrene spiller så godt sammen med den mængde af sukker og chokolade der bruges 🙂

 

Det skal du bruge: 

Til kagen:

75 gram smør (stuetemperatur)

120 gram sukker

2 æg

1 tsk vanilleessens

1 tsk instantkaffe (evt. to eller tre. Min kage kunne, efter min mening, godt have smagt lidt mere af kaffe)

½ tsk salt

½ tsk kanel

1 knsp kardemomme

1/4 tsk muskatnød

215 gram mel

1½ tsk bagepulver

80 ml kærnemælk

250 gram hindbær

75 gram mørk chokolade (kan erstattes af hvid hvis du hellere vil det)

 

Til crumble:

65 gram smør

25 gram mel

30 gram sukker

3 Digestive kiks (ca 40 gram)

 

Til pynt: 

100 gram hindbær

50 gram mørk chokolade (kan erstattes af hvid hvis du hellere vil det)

 

Sådan gør du: 

Kagen:

Pisk smør og sukker sammen. Det behøver ikke at blive pisket let og luftigt som til lagkagebunde. Bare pisk det sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen.

image

Opløs 1 tsk instantkaffe til 1 tsk vand. Bruger du mere kaffe så brug tilsvarende mere vand. Tilsæt den opløste kaffe, vanilleessens, salt, kanel, kardemomme og muskatnød og pisk igen. Det vil se ud som om det er skilt, et er helt ok.

image

Tilsæt mel og bagepulver og pisk.

image

Tilsæt langsomt kærnemælken, lidt ad gangen. Pisk indtil det hele er blevet til en lækker, lidt tyk kagedej.

Fordel halvdelen af dejen i en smurt form (min måler 18×26 cm). Jævn det ud med en dejskraber.

image

Plop hindbærrene ovenpå (alle 250 gram). Ikke noget med at trykke det ned, bare læg det oven på.

image

Hak chokoladen groft således at det hele ikke smelter når den bliver bagt, men forbliver i store stykker så de er lidt at tygge på 😉 Plop det ovenpå uden at trykke det ned i dejen.

image

Fordel resten af dejen ovenpå med en spiseske. Er der noget af det nedenunder der kigger op igennem gør det ikke noget.

image image

 

Og nu til crumblen: 

Knus kiksene med fingrene ned i en skål og bland dem med smør, mel og sukker med en gaffel.

image

Tag små stykker op mellem fingrene og plop det ned på kagen. Fordel det jævnt – ikke noget med at trykke det ned, bare læg det oven på.

image

 

Pynt: 

Plop de ekstra hindbær og groft hakket chokolade ovenpå. Igen: ikke noget med at trykke det ned, bare læg det oven på.

image image

Normalt bager jeg kager i alm ovn, men denne blev bagt ved 180 grader i en varmluft ovn i ca 35 minutter.

Nogle af hindbærrene begyndte at blive lidt sorte på toppen de sidste 10 minutter, men de smagte hverken brændte eller blev tørre. Det gjorde så absolut ingenting og gave bare lidt mere farve til kagen 😉

image imageimage

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*