Frugtslanger

By on 12/05/2015

Der er, i Anakins børnehave, tradition for at komme og fremvise de mindre søskende. De ældre søskende er som regel meget stolte over at vise deres nye familiemedlemmer frem og så har de noget med som de kan dele ud. Pædagogerne kan dikke dikke mens børnene spise det medbragte.

Den lille prinsesse tog det bare så fint og hyggede sig nede i sin lift mens mor gjorde klar og mens børnene spiste – det er, når hun altså ikke lå på armen af en af pædagogerne 😉

image

Så da det blev Anakins tur til at vise sin lillesøster frem, havde jeg bagt rosinboller (ud fra denne awesome opskrift, bare tilsat omkring 4 dl rosiner) og lavet frugtslanger. Som så tit før, havde jeg lige været en tur forbi Pinterest – mit absolutte yndlings-go-to-spot når jeg skal lege kreativ i mit køkken, og fundet lidt inspiration. Det blev til disse slanger, som vakte stor lykke på stuen…

image

Da vi skulle ind, havde jeg liften med lillesøster i, en kurv med boller, en stor bøtte med frugtslanger og en 3-årig at holde styr på… Anakin insisterede på at holde Tupperwaren med slangerne i. Jeg forklarede ham at det nok var bedst at jeg holdt den, men jeg kunne mærke et temper-tantrum komme og valgte at det ikke var kampen værd – han havde jo trods alt også glædet sig til at dele dem ud. Så selvfølgelig fik han lov til at holde dem – hvilket selvfølgelig også resulterede i at han tabte den. Heldigvis forblev låget på, men de fleste af slangernes øjne faldt desværre ud, hvilket resulterede i at børnene fik enøjede eller blinde slanger. Men pædagogerne kunne godt se det sjove i det og børnene synes heldigvis stadig at slangerne var et hit 🙂

Jeg havde et par dage forinden fået en fint pyntet kurv med diverse gode sager i i barselsgave af en god veninde. Jeg synes den var så fin, og valgte at lægge to servietter i bunden og servere bollerne heri.

image

image

image

Pædagogerne skulle selvfølgelig også lige have et billede, som jeg også snappede. Og her er det vist tydeligt at slangens øjne har været ude for lidt turbulens…

image

image

 

Det skal du bruge: 

1 æble

1 bakke vindruer

1 bakke jordbær

2 små stykker mørk chokolade

Trægrillspyd

 

Sådan gør du: 

Halvér æblet og udhul det ved at lave små kugler med et parisiennejern.

image image

Skær lidt af æblet undervejs og fortsæt med at lave kugler

image image

Smid de små kugler op i en skål med vand og citronsaft i undervejs så de ikke bliver brune

image

Skyl vindruerne og sæt på spyd. Jeg satte 6 på hvert spyd, så var der nemlig lidt spyd tilbage at holde i

image

Lav to små jordbærkugler på hvert jordbær der hvor øjnene skal sidde

image

Sæt nu to æblekugler ind i hullerne på jordbærret, men husk at vende dem om, så du ikke lukker hullerne, men sådan at øjnene popper ud.

image

Sæt hovedet på spyddet og fortsæt indtil du har lavet alle de spyd du skal bruge

image

Smelt lidt chokolade i en skål i microovnen og sæt en lille dut på hvert øje med et spidst redskab. Der er nul-sukker-politik i min søns institution, men ssshhh!! Jeg spurgte ikke om lov til at servere 1/4 gram chokolade pr. barn, jeg gjorde det bare. Jeg ved det – jeg lever livet på kanten… 😉

imageimage

Det skulle gerne se således ud til sidst. Lav evt. nogle af dem skeløjede eller bælgøjede hvis du synes.

image

Sådan, klar til servering 🙂 De er noget skrøbelige ift. øjnene der ikke sidder særlig godt fast (hvilket også er hvorfor de ikke kan tåle at blive tabt på gulvet), men de kan sagtens blive taget op af bøtten og blive serveret for børn uden der sker noget 🙂

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*