Weekendens kager

By on 11/05/2015

Jeg vil lige dele et par bileder med Jer fra weekendens kager som jeg fik kreeret.

Mine forældre fylder begge 60 år i maj måned, så i lørdags holdt de fælles 60 års fødselsdagsbrunch/ sølvbryllup for deres venner i golfklubben, hvor de begge spiller. Det var simpelthen så hyggeligt og mens alle gæsterne var ude og slå et par bolde kunne jeg lægge sidste hånd på golfkagen, som kom til at se således ud.

image image image image image image image image image

Idag var jeg så ude på min mors arbejde og aflevere en sejlerkage. Min mor er meget sejlerentusiastisk og sejler hvert år de danske farvande tyndt sammen med hendes sejlerveninder. Indimellem smutter hun også til de sydeuropæiske have og plasker lidt rundt der. SÅ, der for havde hun selvfølgelig bestilt en sejlerkage. Hun tilbød selv at komme og hente den hjemme hos mig i hendes frokostpause, men 1: hvordan skulle hun fragte en 3-etagers kage i bilen og få den sikkert frem og 2: hvordan skulle hun vide hvordan man samler en kage når hun ikke har prøvet det før og når hun ikke kan kravle ind i mit hoved og se hvordan den skulle se ud…? Derfor kørte jeg selv ud til hendes arbejde og samlede den derude. Den kom til at se sådan her ud.

image image image image image image image image image image image

Ikke heeelt tilfreds med overtrækningen… Blandt andet skete det her da jeg var igang med golfkagen:

image

Heldigvis havde jeg planlagt at tylle med PSC rundt i kanten inden jeg gik igang, men det havde da været lækkert hvis det ikke var knækket. Jeg synes godt nok det er lidt sværere med marcipan i stedet for fondant, men smagen af marcipan overgår, efter min mening, smagen af fondant med betydelige længder! Jeg vil hellere selv servere og spise en kage der er overtrukket med marcipan og som har et par skønhedsfejl i overtrækningen end en kage med fondant. Fy for den! Det er efter min mening lige til skraldespanden 😉

Begge kager består af 3 bunde Chocolate mudcake, 2 lag hindbærmousse, friske hindbær og de er overstukket med marcipan. Græsset på golfkagen er tyllet på med PSC med champagnesmag. Træerne på golfkagen og sejlbåden er lavet af træstammedej (eller romkugledej om du vil). Sejlbåden var et hit på min mors arbejde hvis jeg forstod hende ret – alle ville gerne smage et lille stykke, så måske jeg skulle have lavet et par ekstra træstammer og lagt ved 😉

Der er et par stykker der har efterspurgt opskriften på mudderkagen, så den kommer på bloggen snarligt 🙂

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*