Chokoladekage – så nemt som ingenting!

By on 06/02/2015

Jeg ELSKER simpelthen når man kan lave kage i én og samme skål. Ikke alt det der med at piske æg med sukker i en skål, blande de tørre ingredienser i en anden skål og varme mælk og smør i en gryde for til sidst at blande det hele sammen. I know, I know, der kan være noget med konsistensen, og når jeg laver fine kager gør jeg mig skam også umage og gider godt gå gennem “besværet”. Men når det er torsdag aften og man har lidt kærnemælk der skal bruges ER det altså smart bare at kunne smide det hele ned i en skål og voilá – en time senere er der kage (preparationstid og bagetid inkl!!)

Jeg bager normalt ALDRIG chokoladekage af den simple grund at jeg synes det er for kedeligt og at det ikke er kalorierne værd. Jeg gider simpelthen hverken indtage et tørt stykke chokoladekage fra en kedelig bradepande for let ikke at tale om at lave det. MEN chokoladekage er kærestens yndlingskage så jeg tænkte at bruge den sidste sjat kærnemælk på en chokoladekage han kunne så med på arbejdet i morgen. Og så skal jeg besøge en veninde og hendes lille bæbs, og så kunne jeg jo passende tage et stykke eller to med dér. Så har vi lidt til kaffen når vi skal sidde og sludre – hvem sagde at det var rart at være gået på barsel? 😉 Så må der bare mangle et par stykker når kæresten serverer den på arbejdet i morgen – bare ærgerligt, det er mig der har lavet den 😛

NB: Kagen er en tung én af sin slags og noget “klæ”. Normalt er ordet klæ noget jeg forbinder med noget der sidder fast i ganen og ikke er særlig lækkert, men den sidder ikke fast i ganen og den fungerer faktisk udemærket. Den er nærmest fudgeagtig og alligevel let selvom den er tung. Giver det nogen mening? Nej, ikke ret meget vel… Jeg tror man skal have smagt den eller prøve at lave den selv – den er klart et forsøg værd – især nu hvor den er så nem at lave 🙂

 

Det skal du bruge: 

Kagen: 

image

300 gram mel

400 gram sukker

60 gram ren kakaopulver

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

2 dl olie (ikke olivenolie – smagen er simpelthen for kraftig, men rapsoli eller solsikkeolie eller hvad du nu har kan bruges)

2,5 dl kærnemælk

2 æg – husk at de skal have haft et godt liv 🙂

2,5 dl varmt vand

 

Chokoladefrosting: 

200 gram Philadelphia (stuetemperatur)

80 gram smør (stuetemperatur)

180 gram flormelis (var hvad jeg brugte, men du kan vælge at bruge mere eller mindre afhængig af smag)

20 gram ren kakaopulver

 

Sådan gør du: 

Kagen: 

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Tilsæt olie og kærnemælk og rør det lidt sammen. Det behøver ikke være blandet godt, som du kan se ligger der stadig lidt tørre ingredienser i bunden af min skål:

image

image

image

Tilsæt æggene og rør rundt.

image

Når det hele er blandet til en ens, jævn masse tilsæt vand og rør rundt.

image

image

Hæl hele baduljen op i en bradepande beklædt med bagepapir. Min form målte 22 x 33 cm.

image

image

Og tænker du nu: “Jamen hov, det er jo helt flydende, det kan da ikke være rigtigt..?” Så er du helt på rette vej, bare rolig 🙂

Smid den ind i ovnen og lad den stå dér i ca 45 minutter. Hold lidt øje til sidst. Stik en kødnål i, kommer den ud ren, er kagen færdig.

image

 

Chokoladefrosting: 

Jeg GIDER simpelthen ikke alm glasur lavet på flormelis og vand – og nej, den bliver ikke mere spændende af at der bliver tilføjet lidt kakao… Men frosting derimod kan nærmest redde enhver kage – især hvis den er lavet på flødeost! Min absolutte yndlingsfrosting er den lavet på Philadelphia (eller anden flødeost) – næsten uanset smag…!

Pisk Philadelphia og smør.

image

Tilsæt kakao og pisk.

image

Tilsæt flormelis lidt efter lidt til du synes smagen er der.

image

Jeg havde lidt peanutbutterfrosting tilbage fra forleden dag og spædede op med chokoladefrostingen. Jeg smurte først chokoladefrostingen på. Hvis du vil, kan du sagtens stoppe her og undlade PB frostingen. Så er det en ren chokoladekage som er god i sig selv 🙂

image

Herefter lagde jeg et par klatter PB frosting på.

image

Og smurte det ud med en teske.

image

Og så blandede jeg det ned i chokoladefrostingen, så kagen kom til at se sådan ud:

image

image

image

image

Hov, nogen har nappet en stribe kage, men det havde hun jo advaret om at hun ville… 😉

image

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så stil dem nedenfor i kommentarfeltet, så vil jeg svare så godt jeg kan.
Smid gerne et billede og en kommentar om hvordan det gik og hvilken modtagelse kagen fik, enten i kommentarfeltet eller på min Facebook side. Jeg vil gerne se dit resultat :)

Comments

  1. SABINE
    15/10/2018

    Leave a Reply

    Kan man lave den dagen før?

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*